Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Stort fald i humaniora ansøgere på Københavns Universitet

Faldet i ansøgninger til humaniora fortsatte i år på Københavns Universitet

KU oplever i år et stort fald i ansøgere til uddannelserne på humaniora

Sommeren er ved at gå på hæld og studiestarten på universiteterne nærmer sig. De humanistiske uddannelser trækker almindeligvis lange køer af nye studerende, men i år kan det Humanistiske Fakultet på KU tælle 1410 færre ansøgninger end sidste år. Det er et fald på 16,3 %, skriver Uniavisen.

Til sammenligning har det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU modtaget 141 flere ansøgninger end sidste år, hvilket svarer til en stigning på 2,3%. Udviklingen kan skyldes, at pressen har haft fokus på ledighed for humaniorauddannede, men prodekan for uddannelse på det Humanistiske Fakultet på KU, Jens Erik Mogensen, mener ikke, at mediernes dækning alene kan forklare faldet i ansøgere.

– Jeg synes i udgangspunktet ikke, at mediekampagnen mod humaniora har taget til. Det er, som det plejer at være. Der er altid en kampagne om, at humaniora skulle have en højere ledighed, selvom det ikke er i overensstemmelse med fakta. I år har der dog yderligere været det specielle, at Ministeriet lancerede forkerte ledighedstal for Assyriologi, og at pressen flashede dem voldsomt. Det kan godt have skadet søgningen til humaniora, men jeg tror ikke, at det alene er nok til at forklare faldet i ansøgninger.

Selvom faldet er iøjnefaldende, er prodekan Jens Erik Mogensen ikke bekymret for udviklingen, eftersom antallet af ansøgninger stadig langt overstiger pladserne på de humanistiske uddannelser.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.