Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Stort fald i humaniora ansøgere på Københavns Universitet

Faldet i ansøgninger til humaniora fortsatte i år på Københavns Universitet

KU oplever i år et stort fald i ansøgere til uddannelserne på humaniora

Sommeren er ved at gå på hæld og studiestarten på universiteterne nærmer sig. De humanistiske uddannelser trækker almindeligvis lange køer af nye studerende, men i år kan det Humanistiske Fakultet på KU tælle 1410 færre ansøgninger end sidste år. Det er et fald på 16,3 %, skriver Uniavisen.

Til sammenligning har det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU modtaget 141 flere ansøgninger end sidste år, hvilket svarer til en stigning på 2,3%. Udviklingen kan skyldes, at pressen har haft fokus på ledighed for humaniorauddannede, men prodekan for uddannelse på det Humanistiske Fakultet på KU, Jens Erik Mogensen, mener ikke, at mediernes dækning alene kan forklare faldet i ansøgere.

– Jeg synes i udgangspunktet ikke, at mediekampagnen mod humaniora har taget til. Det er, som det plejer at være. Der er altid en kampagne om, at humaniora skulle have en højere ledighed, selvom det ikke er i overensstemmelse med fakta. I år har der dog yderligere været det specielle, at Ministeriet lancerede forkerte ledighedstal for Assyriologi, og at pressen flashede dem voldsomt. Det kan godt have skadet søgningen til humaniora, men jeg tror ikke, at det alene er nok til at forklare faldet i ansøgninger.

Selvom faldet er iøjnefaldende, er prodekan Jens Erik Mogensen ikke bekymret for udviklingen, eftersom antallet af ansøgninger stadig langt overstiger pladserne på de humanistiske uddannelser.

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.