Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Studerende bruger flere timer på studiet

POLITIK: Danske studerende bruger i gennemsnit 5,6 time mere om ugen på studiet, viser sammenligning af nye tal med tal fra 2013.

Ikke overraskende er Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind godt tilfreds med de nye tal, der viser, at en gennemsnitsstuderende bruger 37,6 timer pr. uge på sit studie:

– Det er godt, at studerende bruger flere timer på at være netop studerende. Vi har brug for flittige og dygtige studerende, der kan løfte os godt ind i fremtiden. Vi skal have store forventninger og stille høje krav til danske studerende. Det må gerne være krævende at tage en uddannelse, og derfor glæder udviklingen mig, siger han i en pressemeddelelse.

Store forskelle
Tallene dækker over store forskelle.  Der har generelt været meget kritik af, at nogle studier har meget få undervisningstimer på kandidatdelen, og uddannelses- og forskningsminsteriet pegede i en rapport,  ifølge politiken sidste år 62 uddannelser ud, hvor de studerende har under 6½ times undervisning om ugen.

Dykker man ned i de nyeste tal, står de kandidatstuderende da også for den laveste stigning. De har oplevet en stigning på 2,3 undervisningstime i gennemsnit, mens erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne viser stigninger på hhv. 8,5 og 7,1 time om ugen.

Forberedelsestid stiger mindst
Rapporten spørger til tre parametre. Ud over undervisningstimer har de studerende angivet, hvor mange timer de bruger på hhv. forberedelse og erhvervsarbejde.

Gennemsnitligt er forberedelsestiden steget med 1,3 time ugentligt, mens erhvervsarbejde både i 2013 og i 2016 ligger uændret på 7,3 time om ugen.

I alt godt 9000 studerende har deltaget, og af pressemeddelelsen fremgår ikke hvilke studier, man har spurgt. Rapporten hvori tallene indgår, bliver udgivet samlet til efteråret.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.