Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Studerende bruger flere timer på studiet

POLITIK: Danske studerende bruger i gennemsnit 5,6 time mere om ugen på studiet, viser sammenligning af nye tal med tal fra 2013.

Ikke overraskende er Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind godt tilfreds med de nye tal, der viser, at en gennemsnitsstuderende bruger 37,6 timer pr. uge på sit studie:

– Det er godt, at studerende bruger flere timer på at være netop studerende. Vi har brug for flittige og dygtige studerende, der kan løfte os godt ind i fremtiden. Vi skal have store forventninger og stille høje krav til danske studerende. Det må gerne være krævende at tage en uddannelse, og derfor glæder udviklingen mig, siger han i en pressemeddelelse.

Store forskelle
Tallene dækker over store forskelle.  Der har generelt været meget kritik af, at nogle studier har meget få undervisningstimer på kandidatdelen, og uddannelses- og forskningsminsteriet pegede i en rapport,  ifølge politiken sidste år 62 uddannelser ud, hvor de studerende har under 6½ times undervisning om ugen.

Dykker man ned i de nyeste tal, står de kandidatstuderende da også for den laveste stigning. De har oplevet en stigning på 2,3 undervisningstime i gennemsnit, mens erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne viser stigninger på hhv. 8,5 og 7,1 time om ugen.

Forberedelsestid stiger mindst
Rapporten spørger til tre parametre. Ud over undervisningstimer har de studerende angivet, hvor mange timer de bruger på hhv. forberedelse og erhvervsarbejde.

Gennemsnitligt er forberedelsestiden steget med 1,3 time ugentligt, mens erhvervsarbejde både i 2013 og i 2016 ligger uændret på 7,3 time om ugen.

I alt godt 9000 studerende har deltaget, og af pressemeddelelsen fremgår ikke hvilke studier, man har spurgt. Rapporten hvori tallene indgår, bliver udgivet samlet til efteråret.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.