Ikke overraskende er Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind godt tilfreds med de nye tal, der viser, at en gennemsnitsstuderende bruger 37,6 timer pr. uge på sit studie:
– Det er godt, at studerende bruger flere timer på at være netop studerende. Vi har brug for flittige og dygtige studerende, der kan løfte os godt ind i fremtiden. Vi skal have store forventninger og stille høje krav til danske studerende. Det må gerne være krævende at tage en uddannelse, og derfor glæder udviklingen mig, siger han i en pressemeddelelse.
Store forskelle
Tallene dækker over store forskelle. Der har generelt været meget kritik af, at nogle studier har meget få undervisningstimer på kandidatdelen, og uddannelses- og forskningsminsteriet pegede i en rapport, ifølge politiken sidste år 62 uddannelser ud, hvor de studerende har under 6½ times undervisning om ugen.
Dykker man ned i de nyeste tal, står de kandidatstuderende da også for den laveste stigning. De har oplevet en stigning på 2,3 undervisningstime i gennemsnit, mens erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne viser stigninger på hhv. 8,5 og 7,1 time om ugen.
Forberedelsestid stiger mindst
Rapporten spørger til tre parametre. Ud over undervisningstimer har de studerende angivet, hvor mange timer de bruger på hhv. forberedelse og erhvervsarbejde.
Gennemsnitligt er forberedelsestiden steget med 1,3 time ugentligt, mens erhvervsarbejde både i 2013 og i 2016 ligger uændret på 7,3 time om ugen.
I alt godt 9000 studerende har deltaget, og af pressemeddelelsen fremgår ikke hvilke studier, man har spurgt. Rapporten hvori tallene indgår, bliver udgivet samlet til efteråret.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.