Aarhus Universitet har netop udsendt spørgeskemaer til deres mere end 2.000 ph.d.-studerende. Undersøgelsen skal give et billede af, hvordan ph.d.’erne oplever deres vilkår og tilrettelæggelsen af deres forløb.
– Den indsigt, vi får af svarene, er med til at sætte retning på arbejdet med kvalitet og identificere de væsentligste indsatsområder, siger formand for ph.d.-skolelederkredsen, Lise Wogensen Bach, til Aarhus Universitets hjemmeside.
For at udvikle ph.d.-forløbene og opretholde deres kvalitet bliver der spurgt ind til temaer som trivsel, forskningsmiljøet, vejledning, organisering og karrieremuligheder i spørgeskemaet. Og undersøgelsen er vigtig at foretage:
– De ph.d.-studerende udgør en vigtig og nødvendig vidensressource og er en samfundsøkonomisk gevinst. Men de er desværre en faggruppe, som ofte oplever hårde arbejdsvilkår i form af stress og forventningskrydspres, sagde formanden for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, for nylig til Magisterbladet.
Og undersøgelsen kunne sagtens gøres bredere, mener Elliot John Brown, der er co-formand for PAND – PhD Association Network of Denmark. PAND’s formål er at forene ph.d.-studerende over hele landet og give dem en fælles stemme, og det ville en national undersøgelse af ph.d.’ernes vilkår kunne bidrage til.
– Alle ph.d.-studerende skal have muligheden for at komme med deres holdning om vilkårene, siger Elliot John Brown til Science Report, så det ville være en god idé at udvide omfanget undersøgelserne.
Elliot John Brown fortsætter:
– Det er svært at repræsentere så forskelligartede synspunkter, erfaringer og holdninger med et tyndt udsnit. En samlet national undersøgelse ville kunne give det fulde spektrum.
Aarhus Universitet håber på en tilsvarende eller endnu højere svarprocent end de fik, da de sidste gang foretog undersøgelsen i 2013. Resultaterne vil foreligge efter d. 27. november, som er fristen for besvarelse af spørgeskemaet.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
