Arbejdet med afløseren for EU’s store rammeprogram, Horizon 2020, er godt i gang og udspillet til afløseren forventes at komme i år.
Men allerede nu er der mulighed for at komme med indspark til fremtidens retning for europæisk forskning, når EU’s forskningskommissær deltager i et borgermøde og en rundbordsdiskussion på Københavns Universitet d. 27. februar.
Horizon 2020 har eksisteret siden 2014 og i perioden frem til seneste opgørelse fra december 2017, er det lykkedes dansk forskning at hente lige over 5 mia. kroner til dansk forskning. Alene i de sidste otte måneder af 2017 blev der bevilget næsten en milliard til danske forskere.
Det er derfor store summer der er på spil, når afløseren skal findes.
På mødet vil der blive sat fokus på, hvordan man kan booste innovation i Europa, hvordan effekten af europæisk forskning kan øges gennem en missionsorienteret tilgang i Horizon 2020’s afløser og hvordan der kan skabes en bedre kobling mellem forskning- og uddannelse.
Der vil både være mulighed for fremmødte til at stille spørgsmål og give deres input til diskussionen og en rundbordsdiskussion med et panel bestående af følgende deltagere:
- EU’s forskningskommissær Carlos Moedas, Europa-Kommissionen
- Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
- Professor Susana Borrás, CBS
- Formand Jim Hagemann Snabe, A.P. Møller-Mærsk
- Professor Bente Merete Stallknecht, Københavns Universitet
- Formand Flemming Besenbacher, Carlsbergsfondet
Arrangementet foregår på Københavns Universitets festsal på Vor Frue Plads tirs. d. 27. feb. kl. 15-17.
Mødet foregår på engelsk og tilmelding er nødvendig. Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet og du kan tilmelde dig her
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.