Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Vær med til at forme Horizon 2020’s afløser

Europakommssionen inviterer til borgermøde og rundbordsdiskussion om Horizon 2020s afløser

Foto: EU.

Arbejdet med afløseren for EU’s store rammeprogram, Horizon 2020, er godt i gang og udspillet til afløseren forventes at komme i år.

Men allerede nu er der mulighed for at komme med indspark til fremtidens retning for europæisk forskning, når EU’s forskningskommissær deltager i et borgermøde og en rundbordsdiskussion på Københavns Universitet d. 27. februar.

Horizon 2020 har eksisteret siden 2014 og i perioden frem til seneste opgørelse fra december 2017, er det lykkedes dansk forskning at hente lige over 5 mia. kroner til dansk forskning. Alene i de sidste otte måneder af 2017 blev der bevilget næsten en milliard til danske forskere.

Det er derfor store summer der er på spil, når afløseren skal findes.

På mødet vil der blive sat fokus på, hvordan man kan booste innovation i Europa, hvordan effekten af europæisk forskning kan øges gennem en missionsorienteret tilgang i Horizon 2020’s afløser og hvordan der kan skabes en bedre kobling mellem forskning- og uddannelse.

Der vil både være mulighed for fremmødte til at stille spørgsmål og give deres input til diskussionen og en rundbordsdiskussion med et panel bestående af følgende deltagere:

  • EU’s forskningskommissær Carlos Moedas, Europa-Kommissionen
  • Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
  • Professor Susana Borrás, CBS
  • Formand Jim Hagemann Snabe, A.P. Møller-Mærsk
  • Professor Bente Merete Stallknecht, Københavns Universitet
  • Formand Flemming Besenbacher, Carlsbergsfondet

Arrangementet foregår på Københavns Universitets festsal på Vor Frue Plads tirs. d. 27. feb. kl. 15-17.

Mødet foregår på engelsk og tilmelding er nødvendig. Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet og du kan tilmelde dig her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.