Arbejdet med afløseren for EU’s store rammeprogram, Horizon 2020, er godt i gang og udspillet til afløseren forventes at komme i år.
Men allerede nu er der mulighed for at komme med indspark til fremtidens retning for europæisk forskning, når EU’s forskningskommissær deltager i et borgermøde og en rundbordsdiskussion på Københavns Universitet d. 27. februar.
Horizon 2020 har eksisteret siden 2014 og i perioden frem til seneste opgørelse fra december 2017, er det lykkedes dansk forskning at hente lige over 5 mia. kroner til dansk forskning. Alene i de sidste otte måneder af 2017 blev der bevilget næsten en milliard til danske forskere.
Det er derfor store summer der er på spil, når afløseren skal findes.
På mødet vil der blive sat fokus på, hvordan man kan booste innovation i Europa, hvordan effekten af europæisk forskning kan øges gennem en missionsorienteret tilgang i Horizon 2020’s afløser og hvordan der kan skabes en bedre kobling mellem forskning- og uddannelse.
Der vil både være mulighed for fremmødte til at stille spørgsmål og give deres input til diskussionen og en rundbordsdiskussion med et panel bestående af følgende deltagere:
- EU’s forskningskommissær Carlos Moedas, Europa-Kommissionen
- Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
- Professor Susana Borrás, CBS
- Formand Jim Hagemann Snabe, A.P. Møller-Mærsk
- Professor Bente Merete Stallknecht, Københavns Universitet
- Formand Flemming Besenbacher, Carlsbergsfondet
Arrangementet foregår på Københavns Universitets festsal på Vor Frue Plads tirs. d. 27. feb. kl. 15-17.
Mødet foregår på engelsk og tilmelding er nødvendig. Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet og du kan tilmelde dig her
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.