Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Dekan Ulla Wewer fra KU hædres for uselvisk indsats for forskning i sundhedsvidenskab

Dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet modtager 18. maj Erhoff Prisen 2018, som er en personlig hædersgave på 250.000 kr, som udtryk for faglig anerkendelse og beundring.

Som forsker har dekan Ulla Wewer opnået stor anerkendelse og har publiceret henved 160 videnskabelige artikler. Igennem mere end 12 år som dekan på Københavns Universitet har Ulla Wewer også vedholdende og ambitiøst sigtet mod at udvikle de optimale rammer for forskning i sundhedsvidenskab.

– Ulla Wewer er en fremragende forskningsfacilitator og entreprenør. Hun har i de senere år givet sin egen forskning andenprioritet for i stedet helhjertet at arbejde for at skabe de bedst mulige vilkår for forskningsudvikling på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Den slags engagement får sjældent den opmærksomhed og anerkendelse som er fortjent, siger bestyrelsesformand for Erhoffs Fonden, professor Oluf Borbye Pedersen, Novo Nordisk Foundation Center for Metabolic Research på Købenavns Universitet.

Læs hele historien her.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.