Om få dage fyldes Bella Center i København med læse-entusiastiske besøgende og forfattere fra hele verden. Bogforum 2019 bliver nemlig afholdt i den kommende weekend fra d. 15.-18. november.
Her er der rig mulighed for at blive klogere på, hvad næste bogindkøb skal bestå af, men mange bruger det også i høj grad til at høre spændende oplæg af forfatterne selv.
Igen i år er der mange nye bøger for dem, der er interesseret i videnskab, hvor emnerne spænder bredt og handler om alt lige fra fortællingen om månen af professor Anja C. Andersen til en brugsvejledning i økonomi af Cambridge-professoren Ha-Joon Chang.
Vi har fundet 10 af de mest interessante oplæg indenfor videnskaben, hvor bøgerne enten behandler et videnskabeligt emne eller er skrevet af forskere selv.
1. “Angst” af Peter Lund Madsen
Fredag 15. nov. kl. 12:15 på stand C3-007, Lindhardt og Ringhof Forlag
Lørdag 16. nov. kl. 12:10 på stand C3-007, Lindhardt og Ringhof Forlag
Hjerneforsker Peter Lund Madsen er aktuel med en ny bog, der handler om angst. Til Bogforum vil han fortælle om den samt redegøre videnskabeligt for sygdommen, og hvordan den bør håndteres. Begge oplæg foregår som en samtale, hvor forskeren bliver interviewet af henholdsvis Lotte Lykke og Puk Elgård.
2. “Rygrad og rummelighed” af Rane Willerslev
Søndag 17. nov. kl. 13:00 på stand E Syd-Auditoriet, Auditoriet
Søndag 17. nov. kl. 15:00 på stand C4-006, Mofibo-boksen
Direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev har skrevet en bog, der handler om dannelsesidealet, og hvordan vi kan nytænke begrebet. Faglighed er basis, men der skal rummelighed til for at se de nye perspektiver. Det diskuterer han i sine oplæg, hvor det sidste arrangement foregår i samtale med journalist Søren Kassebeer.
3. “Hvad er et menneske?” af Svend Brinkmann
Fredag 15. nov. kl. 11:30 på stand C4-013, Gyldendal+
Fredag 15. nov. kl. 14:00 på stand C3-034A, DISPUKs Forlag
Svend Brinkmann er professor i psykologi ved Aalborg Universitet, men hans forskning går på tværs af psykologi, filosofi og kulturanalyse. Han har skrevet op til flere bøger, men til dette års Bogforum er det hans nye bog “Hvad er et menneske?”, som han debatterer. Bogen har en skønlitterær ramme med faglitterær tekst indeni, der handler om menneskelig dannelse.
4. “Økonomi. En brugsvejledning” af Ha-Joon Chang
Lørdag 16. nov. kl. 13:00 på stand C1-Scenen, Scenen
Lørdag 16. nov. kl. 17:00 på stand C2-032A, Rød Scene
Professor Ha-Joon Chang fra Cambridge fik stor succes med sin bog “23 ting man fortier om kapitalismen”, men til dette års Bogforum skal han tale om sin nye bog “Økonomi. En brugsvejledning”, som han vil fortælle om i samtale med Mogens Lykketoft. På Rød Scene kan han også findes i samtale med professor Frederik Stjernfelt om økonomi.
5. “Teorien om alt” af Holger Bech Nielsen og Jonas Kuld Rathje
Søndag 17. nov. kl. 16:00 på stand E Syd-auditoriet, Auditoriet
Professor emeritus Holger Bech Nielsen er en af Danmarks mest kendte videnskabsmænd, og i forbindelse med sin nye bog “Teorien om alt”, som han har skrevet med journalist Jonas Kuld Rathje, gør han status over livet i fysikkens tjeneste. Der foregår under interview af forsker og musiker Johan Olsen.
6. “En lille bog om Månen” af Anja C. Andersen
Lørdag 16. nov. kl. 11:20 på stand C3-007, Lindhardt og Ringhof
Lørdag 16. nov. kl. 13:00 på stand C1-Fag & Debat, Fag og Debatscenen
Søndag 17. nov. kl. 15:00 på stand C1-Fag & Debat, Fag og Debatscenen
I forbindelse med sin nye bog “En lille bog om Månen” er professor i astrofysik Anja C. Andersen blevet inviteret til at holde oplæg flere gange under Bogforum. Her skal hun bl.a. tale med Anders Lund Madsen om månen og rummet, mens hun senere bliver interviewet af David Pepe Birch om alt det, vi ved – og ikke ved – om månen. Sidst kan hun også findes i debat med præst Anna Mejlhede om universet, livet og Gud.
7. “Samfundsglæde” af Tor Nørretranders
Lørdag 16. nov. kl. 16:00 på stand C1-Fag & Debat, Fag og Debatscenen
Forfatter og videnskabsjournalist Tor Nørretranders har skrevet bogen “Samfundsglæde”, hvor han i sit oplæg vil tale om, hvad begrebet indebærer, og hvad hans bog handler om. Han interviews af professor Ole Fogh Kirkeby.
8. “Litteraturen giver form til en følelse” af Thomas Bredsdorff
Fredag 15. nov. kl. 13:50 på stand C3-007, Lindhardt og Ringhof
Søndag 17. nov. kl. 13:45 på stand C4-Bogcafeen, Bogcaféen
Professor emeritus og litteraturforsker og -kritiker Thomas Bredsdorff vil til Bogforum fortælle om sin personlige litteraturhistorie igennem 65 år. Her vil han tale om liv, forskning og digtning – første gang i samtale med Marianne Stidsen, og anden gang under interview af Klaus Rothstein.
9. “Bestiarium” af Carsten Müller Nielsen
Fredag 15. nov. kl. 10:30 på stand E Syd-Ny Scene, Ny Scene
Carsten har en bachelor i litteraturvidenskab og er cand.mag i dansk og filosofi, og han har netop skrevet bogen “Bestiarium”. Det er et skønlitterært og eksperimenterende opslagsværk, hvor den positivistiske videnskabsforståelse bliver diskuteret. Det sker i samtale med litteraturkritiker Klaus Rothstein
10. “Kroppen – en guide til indehavere” af Bill Bryson
Fredag 15 nov. kl. 12:00 på stand C1 Scenen, Scenen
Den amerikanske forfatter Bill Bryson er kendt for sin fremragende og humoristiske formidling af vanskelige videnskabelige emner. Denne gang har han skrevet bogen “Kroppen – en guide til indehavere” (engelsk: The Body – A Guide for Occuppants), som han taler om på Bogforum under interview af Kåre Vedding Poulsen.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.