Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Anders Fomsgaard: – Forskningen trak i mig, da jeg oplevede, hvor mange menneskeliv vacciner kan redde

DERFOR BLEV JEG FORSKER: HIV-epidemien i 1980’erne var en stor årsag til, at Anders Fomsgaard blev forsker. Men han tog først springet, da han på et ophold i USA oplevede, hvordan mange menneskeliv vacciner var i stand til at redde.

På et ophold i USA oplevede Anders Fomsgaard, hvordan vacciner var i stand til at redde mange menneskeliv. Foto: SSI

I en ny kulturserie vi kalder ”Derfor blev jeg forsker”, sætter Science Report fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

Serien startede i sidste uge med professor Lone Simonsen, også kendt som ’Corona-Lone’, der forklarede, at hun oprindeligt skulle have været gymnasielærer, inden en konference vendte karriereforløbet på hovedet.

Siden da har vi været forbi Anja C. Andersen, ligesom vi også skal høre fra fx kemiforsker og nobelpristager Morten Meldal og leder af Novo Nordisk Fondens kvanteprogram Peter Krogstrup, men i dag gælder det overlæge og professor Anders Fomsgaard.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: