Det bliver verdenspremieren på Pernille Rose Grønkjærs dokumentarfilm ‘Solutions’, der markerer den officielle begyndelse på scienceprogrammet på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX
– Science-programmet er vokset helt ind i kernen af CPH:DOX og udgør nu en af de centrale tematiske søjler, festivalen står på, siger festivaldirektør Tine Fischer i en pressemeddelelse.
Læs også: Film kan formidle videnskab bredt
I ‘Solutions’ mødes forskere fra hele verden for at finde løsninger på alt fra klimaforandringer til udbredelsen af fake news. Til filmens premiere vil astrofysiker Anja C. Andersen (KU), filosof Vincent Hendricks (KU), økonom Birthe Larsen (CBS) og professor og medlem af regeringens nye Digitaliseringspartnerskab Mikkel Flyverbom (CBS) fortsætte diskussionen.
Det er fjerde år i træk, at CPH:DOX har et film- og debatprogram dedikeret til forskning og videnskab.
– Dokumentarfilm er exceptionelt gode til at formidle den enorme viden om verden, der findes derude, og når tech-giganter og algoritmer efterhånden definerer hele vores hverdag, er det afgørende, at vi som festival også beskæftiger os med – og sætter spørgsmålstegn ved – de store landvindinger og videnskabelige gennembrud inden for ny teknologi og naturvidenskab, siger Tine Fischer.
Årets film
- Solutions (åbningsfilm)
- The Brain
- Fireball: Visitors from Darker Worlds
- The Hunt for Planet B
- In Silico
- Living Water
- Nuclear Forever
- Red Heaven
- The Scent of Fear
- We are as Gods
- Who We Were
- Coded Bias (forpremiere til launch af Science-programmet 31. marts)
Derudover vil publikum også kunne deltage i live-debatter med både nationale og internationale topforskere og –formidlere. Heriblandt eurobiolog Christof Koch (Allen Institute) og journalist Kevin Roose (New York Times), der står bag tech-podcasten ‘Rabbit Hole’.
Alle filmvisninger sættes i salg i slutningen af marts på www.cphdox.dk.
Det fulde program til CPH:DOX bliver præsenteret 31. marts ved et arrangement i Pressen i Politikens Hus.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
