Det bliver verdenspremieren på Pernille Rose Grønkjærs dokumentarfilm ‘Solutions’, der markerer den officielle begyndelse på scienceprogrammet på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX
– Science-programmet er vokset helt ind i kernen af CPH:DOX og udgør nu en af de centrale tematiske søjler, festivalen står på, siger festivaldirektør Tine Fischer i en pressemeddelelse.
Læs også: Film kan formidle videnskab bredt
I ‘Solutions’ mødes forskere fra hele verden for at finde løsninger på alt fra klimaforandringer til udbredelsen af fake news. Til filmens premiere vil astrofysiker Anja C. Andersen (KU), filosof Vincent Hendricks (KU), økonom Birthe Larsen (CBS) og professor og medlem af regeringens nye Digitaliseringspartnerskab Mikkel Flyverbom (CBS) fortsætte diskussionen.
Det er fjerde år i træk, at CPH:DOX har et film- og debatprogram dedikeret til forskning og videnskab.
– Dokumentarfilm er exceptionelt gode til at formidle den enorme viden om verden, der findes derude, og når tech-giganter og algoritmer efterhånden definerer hele vores hverdag, er det afgørende, at vi som festival også beskæftiger os med – og sætter spørgsmålstegn ved – de store landvindinger og videnskabelige gennembrud inden for ny teknologi og naturvidenskab, siger Tine Fischer.
Årets film
- Solutions (åbningsfilm)
- The Brain
- Fireball: Visitors from Darker Worlds
- The Hunt for Planet B
- In Silico
- Living Water
- Nuclear Forever
- Red Heaven
- The Scent of Fear
- We are as Gods
- Who We Were
- Coded Bias (forpremiere til launch af Science-programmet 31. marts)
Derudover vil publikum også kunne deltage i live-debatter med både nationale og internationale topforskere og –formidlere. Heriblandt eurobiolog Christof Koch (Allen Institute) og journalist Kevin Roose (New York Times), der står bag tech-podcasten ‘Rabbit Hole’.
Alle filmvisninger sættes i salg i slutningen af marts på www.cphdox.dk.
Det fulde program til CPH:DOX bliver præsenteret 31. marts ved et arrangement i Pressen i Politikens Hus.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
