Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Danske forskere er blandt vinderne af Best Paper Award

En artikel fra grundforskningscenteret CEBI er kåret som årets bedste af tidsskriftet AEJ

På billedet ses logoet for prisuddelingen af AEJ Best Paper 2020. Foto: AEJ

To forskere fra Danmarks Grundforskningsfonds Center for Economic Behavior and Inequality (CEBI) står bag en videnskabelig artikel, der er blevet kåret som én af årets bedste. 

Den amerikanske forening for økonomer, American Economics Association, som udgiver nogle af de mest prestigefyldte tidsskrifter inden for økonomi, uddeler hvert år en pris for bedste artikel i hvert af sine fire tidsskrifter. 

De fire tidsskrifter kaldes samlet for American Economics Journal (AEJ), og udgiver videnskabelige artikler inden for fire områder af økonomi: anvendt økonomi, økonomisk politik, makroøkonomi og mikroøkonomi. 

Dette års vinder af AEJ Best Paper Awards i kategorien anvendt økonomi (Applied Economics) er postdoc Jakob Egholt Søgaard og professor Henrik Kleven fra grundforskningscenteret CEBI på Københavns Universitet i samarbejde med franske Camille Landauis, der er professor ved London School of Economics. 

De tre forskere modtager prisen for den videnskabelig artikel, der bærer titlen ”Children and Gender Inequality: Evidence from Denmark”. 

Studie i ulighed
I studiet, der blev udgivet i AEJ i oktober 2019, har forskerholdet undersøgt data fra Danmark for at sammenligne, hvordan et barns fødsel på forskellig vis påvirker karrieren for henholdsvis mænd og kvinder. 

Studiet viser, at virkningerne er betydelige og langvarige og i sidste ende resulterer i en langsigtet kløft i indtægt på omkring 20 procent. Men uligheden forbundet med barnets fødsel viser sig ikke kun i form af en mindre lønseddel. Barnets ankomst påvirker ligeledes, hvilke steder nogle mødre vælger at arbejde og formindsker moderens muligheder for forfremmelse. 

Med studiet kunne forskerholdet overordnet set konkludere, at børns negative virkninger på karrierer for kvinder var markante og ikke falder over tid, sammenlignet med karrierer for mænd.

Læs også: 10 topforskere skal lede 10 nye grundforskningscentre.

Grundforskningscenteret CEBI, der hører til på KU’s Institut for Økonomi, blev etableret i 2017. Med centerleder og professor i økonomi, Claus Thustrup Kreiner i spidsen, er der fokus på forskning i menneskers adfærd og dets betydning for økonomisk ulighed.

OM AEJ
AEJ er en gruppe af fire videnskabelige tidsskrifter udgivet af The American Economic Association (AEA) siden 2009. Udover tidsskriftet i Applied Economics, er AEJ inddelt i tidsskrifterne: Economic Policy, Macroeconomics og Microeconomics.

Det amerikanske AEA har eksisteret siden 1885 og er en videnskabelig non-profit forening, der arbejder for at fremme forskning indenfor økonomi.

Kilde: Danmarks Grundforskningsfond. 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.