Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Derfor er Niels Bohr verdens bedste menneske – og forsker

FRA ARKIVET: Science Report er gået bag om premieren på “Niels Bohr: Verdens bedste menneske” og giver svar på, hvordan Niel Bohr trodsede krig og kaos og satte det største danske aftryk nogensinde i den globale forskningsverden. Her er hvorfor han stadig er ideal for forskere.

Marie Breyen arbejder for at fremme fokus på forskningens slagkraft som instruktør bag "Niels Bohr: Verdens bedste menneske" og som medstifter af Videnskabsår22. Foto: Steen Brogaard.

Denne artikel blev bragt første gang den 2. februar 2023.

En verdensborger og en historisk videnskabsmand. Niels Bohr er blevet kaldt den mest intelligente forsker i sin tid og haft både magtfulde bejlere og nazi-jagthunde efter sig. Han modtog den første danske nobelpris i fysik for opdagelsen af atomernes struktur som kun 38-årig og blev en helt afgørende person i atomkapløbet under 2. verdenskrig.

Men hvem var Niel Bohr egentlig – eller rettere, hvad kan vi lære af hans måde at være forsker på?

Det handler ikke så meget at hylde en mand, men måden at forme professionen og et virke.

Marie Breyen, instruktør og producer

Det har instruktørerne Anna von Lowsow og Marie Breyen undersøgt i den biografaktuelle dokumentar ”Niels Bohr: Verdens bedste menneske”.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: