Bloom, festivalen for natur og videnskab, lancerer et nyt digitalt univers ved navn ”Bloom Explore”. Bloom Explore-universet er spækket med podcasts, videoer og essays, der gør os klogere på naturen, verden og på os selv.
Her kan man blandt andet dykke ned i en videoserie med nogle af landets skarpeste forskere optaget under Søndermarkens egetræer i København, hvor festivalen hvert år finder sted. I videoer på 8-10 minutter bliver seerne indviet i aktuelle forskningsresultater, nye perspektiver og overraskende detaljer, der bliver formidler af forskerne selv. Forskerne er, ligesom Bloom-festivalen, støttet af Carlsbergfondet.
Digital kanal er åndehul af viden
I de seneste videoer fortæller professor og Semper Ardens-forsker Eske Willerslev om sin søgen efter svar på, hvorfor de store istidsdyr forsvandt. Og marinbiolog Sofia Ribeiro fortæller om, hvordan hun kan aflæse fortidens klima i mudderet på havets bund.
I andre videoer kan du opleve flere af Carlsbergfondets forskere, blandt andre epidemiolog Lone Simonsen og biolog Carsten Rahbek. De søger blandt andet at give svar på, hvorfor menneskeheden burde have været bedre forberedt på corona-pandemien; samt hvorfor virusser ofte kommer fra vilde dyr. Desuden vil plantefysiolog Michael Broberg Palmgren udfordre dit syn på planter for evigt.
Ambitionen med universet er at skabe en digital kanal, der i lyd, levende billeder og tekster tilbyder et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. Ligesom på Bloom-festivalen bliver naturvidenskaben krydset med kunst og kultur og nedbryder grænser mellem de forskellige discipliner.
Kom med i laboratoriet
Der er dog også mulighed for at komme med endnu længere ind i forskernes univers. I videoserien ‘In the Field’ inviterer kunstnere, forskere og praktikere publikum ind i atelieret, laboratoriet, eller værkstedet for at se erkendelser og eksperimenter ske i praksis.
Her kan man blandt andet følge konservator Abdi Hedayat i dagene op til åbningen af den nye dinosaurudstilling på Statens Naturhistoriske Museum og forfatter og antropolog Sofie Isager Ahl, der fortæller om feltnoter, hun har skrevet blandt vinranker og brændenælder.
Med lanceringen af Bloom Explore er Bloom ikke længere kun videnskabsformidling i festivalformat.
Læs også: Festival for natur og videnskab inviterer til gratis minifestival.
Bloom Explore vil fremover være en fast del af Blooms repertoire, og der vil løbende udkomme nye podcasts, videoer, essays og digitale kunstværker med forskere, formidlere og kunstnere fra ind- og udland.
Efteråret byder blandt andet på videoer med geolog Minik Rosing, neurolog Gitte Moos Knudsen og immunolog Beatrice Dyring-Andersen. Desuden introduceres en podcastserie, hvor man kan høre eller genhøre talks fra bl.a. ‘Weekend Under the Oak’, der blev afholdt tidligere på måneden, samt ‘Live litterær research’, essays og digitale kunstværker.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.