Bloom, festivalen for natur og videnskab, lancerer et nyt digitalt univers ved navn ”Bloom Explore”. Bloom Explore-universet er spækket med podcasts, videoer og essays, der gør os klogere på naturen, verden og på os selv.
Her kan man blandt andet dykke ned i en videoserie med nogle af landets skarpeste forskere optaget under Søndermarkens egetræer i København, hvor festivalen hvert år finder sted. I videoer på 8-10 minutter bliver seerne indviet i aktuelle forskningsresultater, nye perspektiver og overraskende detaljer, der bliver formidler af forskerne selv. Forskerne er, ligesom Bloom-festivalen, støttet af Carlsbergfondet.
Digital kanal er åndehul af viden
I de seneste videoer fortæller professor og Semper Ardens-forsker Eske Willerslev om sin søgen efter svar på, hvorfor de store istidsdyr forsvandt. Og marinbiolog Sofia Ribeiro fortæller om, hvordan hun kan aflæse fortidens klima i mudderet på havets bund.
I andre videoer kan du opleve flere af Carlsbergfondets forskere, blandt andre epidemiolog Lone Simonsen og biolog Carsten Rahbek. De søger blandt andet at give svar på, hvorfor menneskeheden burde have været bedre forberedt på corona-pandemien; samt hvorfor virusser ofte kommer fra vilde dyr. Desuden vil plantefysiolog Michael Broberg Palmgren udfordre dit syn på planter for evigt.
Ambitionen med universet er at skabe en digital kanal, der i lyd, levende billeder og tekster tilbyder et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. Ligesom på Bloom-festivalen bliver naturvidenskaben krydset med kunst og kultur og nedbryder grænser mellem de forskellige discipliner.
Kom med i laboratoriet
Der er dog også mulighed for at komme med endnu længere ind i forskernes univers. I videoserien ‘In the Field’ inviterer kunstnere, forskere og praktikere publikum ind i atelieret, laboratoriet, eller værkstedet for at se erkendelser og eksperimenter ske i praksis.
Her kan man blandt andet følge konservator Abdi Hedayat i dagene op til åbningen af den nye dinosaurudstilling på Statens Naturhistoriske Museum og forfatter og antropolog Sofie Isager Ahl, der fortæller om feltnoter, hun har skrevet blandt vinranker og brændenælder.
Med lanceringen af Bloom Explore er Bloom ikke længere kun videnskabsformidling i festivalformat.
Læs også: Festival for natur og videnskab inviterer til gratis minifestival.
Bloom Explore vil fremover være en fast del af Blooms repertoire, og der vil løbende udkomme nye podcasts, videoer, essays og digitale kunstværker med forskere, formidlere og kunstnere fra ind- og udland.
Efteråret byder blandt andet på videoer med geolog Minik Rosing, neurolog Gitte Moos Knudsen og immunolog Beatrice Dyring-Andersen. Desuden introduceres en podcastserie, hvor man kan høre eller genhøre talks fra bl.a. ‘Weekend Under the Oak’, der blev afholdt tidligere på måneden, samt ‘Live litterær research’, essays og digitale kunstværker.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.