Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Festival: Yngre forskere skal være forbilleder

Natur- og videnskabsfestivalen Bloom vil skabe den næste generation af stjerneformidlere

Bloom: Under The Oak - Tone Frank Dandanell 2019. Foto: Dennis Morton.

Myrer, istidslandskab, flagermus og hvordan du overlever dommedag. Det er nogle af de emner, som yngre forskere vil formidle deres specialiserede viden om på den danske natur- og videnskabsfestival Bloom.

I 2019 var der omkring 10.000 besøgende på Bloom og ifølge festivalen var omkring 50 procent af gæsterne under 35 år. I en pressemeddelelse skriver festivalen:

“Til Bloom møder vores gæster de største navne inden for videnskaben. Både de danske som de ikke kan få nok af, og de udenlandske, som ligger højt på alverdens bestsellerlister. Men på Bloom har vi også en forpligtigelse til at skabe den næste generation af stjerneformidlere. Derfor har vi et særligt fokus på alle de unge forskere og formidlere. Dem vil vi gerne bringe frem i lyset. Vores publikum kan spejle sig i dem.”

Dog kan publikum også se frem til at overhøre vise ord fra en yngre forsker, som oven i hatten er en verdensstjerne – den 39-årige professor Lewis Dratnell fra University of Westminster, som til april udgiver værket “Origins – How The earth Shaped Human History”.

I bogen gør han rede for sit videnskabelig syn på, hvordan mennesket igennem historien har tilpasset sig Jordens geologi. Bogens tilgang står i modsætning til den i tiden gængse opfattelse af, at det er omvendt – at mennesket påvirker vores klodes geologi og klima. Han har tidligere skrevet bestselleren “The Knowledge: How To Rebuild Our World From Scratch”, som på grundlag af imponerende research guider læseren til overlevelse i en verden efter apokalypsen. Han bruger blandt andet sin indgående viden om de videnskabelige processer, der ligger til grund for vores mange forbrugsgoder.

Festivalen løber af stablen i Søndermarken på Frederiksberg ved København 16.-17. maj 2020, hvor du også kan møde og lytte til den tyske fysiker Sabine Hossenfelder, den britiske forfatter og professor i medicinsk jura og etik Charles foster fra Oxford University, samt den danske verdensberømthed og geogenetiker Eske Willerslev.

Inden den egentlige festival bliver skudt i gang bliver skoleelever i 7.-9.-klasse inviteret gratis til “Bloom School”. Her kan eleverne blive klogere på universet, på verden og på sig selv.

Midt i det grønne Søndermarken på Frederiksberg, kan eleverne møde nogle af landets dygtigste forskere og formidlere, hvis passion og begejstring for deres felt gerne skulle smitte og få eleverne på nye tanker.

Følg med i programmet

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.