Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Festival: Yngre forskere skal være forbilleder

Natur- og videnskabsfestivalen Bloom vil skabe den næste generation af stjerneformidlere

Bloom: Under The Oak - Tone Frank Dandanell 2019. Foto: Dennis Morton.

Myrer, istidslandskab, flagermus og hvordan du overlever dommedag. Det er nogle af de emner, som yngre forskere vil formidle deres specialiserede viden om på den danske natur- og videnskabsfestival Bloom.

I 2019 var der omkring 10.000 besøgende på Bloom og ifølge festivalen var omkring 50 procent af gæsterne under 35 år. I en pressemeddelelse skriver festivalen:

“Til Bloom møder vores gæster de største navne inden for videnskaben. Både de danske som de ikke kan få nok af, og de udenlandske, som ligger højt på alverdens bestsellerlister. Men på Bloom har vi også en forpligtigelse til at skabe den næste generation af stjerneformidlere. Derfor har vi et særligt fokus på alle de unge forskere og formidlere. Dem vil vi gerne bringe frem i lyset. Vores publikum kan spejle sig i dem.”

Dog kan publikum også se frem til at overhøre vise ord fra en yngre forsker, som oven i hatten er en verdensstjerne – den 39-årige professor Lewis Dratnell fra University of Westminster, som til april udgiver værket “Origins – How The earth Shaped Human History”.

I bogen gør han rede for sit videnskabelig syn på, hvordan mennesket igennem historien har tilpasset sig Jordens geologi. Bogens tilgang står i modsætning til den i tiden gængse opfattelse af, at det er omvendt – at mennesket påvirker vores klodes geologi og klima. Han har tidligere skrevet bestselleren “The Knowledge: How To Rebuild Our World From Scratch”, som på grundlag af imponerende research guider læseren til overlevelse i en verden efter apokalypsen. Han bruger blandt andet sin indgående viden om de videnskabelige processer, der ligger til grund for vores mange forbrugsgoder.

Festivalen løber af stablen i Søndermarken på Frederiksberg ved København 16.-17. maj 2020, hvor du også kan møde og lytte til den tyske fysiker Sabine Hossenfelder, den britiske forfatter og professor i medicinsk jura og etik Charles foster fra Oxford University, samt den danske verdensberømthed og geogenetiker Eske Willerslev.

Inden den egentlige festival bliver skudt i gang bliver skoleelever i 7.-9.-klasse inviteret gratis til “Bloom School”. Her kan eleverne blive klogere på universet, på verden og på sig selv.

Midt i det grønne Søndermarken på Frederiksberg, kan eleverne møde nogle af landets dygtigste forskere og formidlere, hvis passion og begejstring for deres felt gerne skulle smitte og få eleverne på nye tanker.

Følg med i programmet

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.