Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Forsker i lyd modtager årets Lærebogspris

Forlaget Samfundslitteratur har valgt Iben Have som vinder af Lærebogsprisen 2020.

Iben Have. Foto: privat.

Om halvandet år skal Iben Haves nye bog udgives af forlaget Samfundslitteratur, som just har tildelt hende den prestigefyldte Lærebogspris på 100.000 kroner. Lærebogsprisen gives til et bogprojekt, som endnu er i forslags-fasen og ikke har modtaget hverken sagn om publicering eller redaktionel feedback.

Iben Have forsker i lyd og er lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på AU. Hun har tidligere udgivet bogen Ro som del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen.

Et nyt felt der mangler teori

Ud over emnets aktualitet og relevans, fremhæver juryen forslagets høje bevidsthed om lærebogsgenrens pædagogiske og didaktiske greb. Iben Have har stort fokus på at omsætte og formidle abstrakt information til inspirerende og brugbar viden. Der er forståelse for, at alle virkemidler skal i spil for at gøre bogen inspirerende og brugbar.

Sådan lyder det i forlagets pressemeddelelse. Iben Have selv er utrolig glad for muligheden. 

– Jeg er meget taknemmelig for Samfundslitteraturs generøse anerkendelse af, at vi i medie- og kommunikationsforskningen mangler en lærebog om lydmedier. Jeg har gennem hele min karriere arbejdet for at få lydmedier og medielyd på den medievidenskabelige dagsorden, og med denne bog får jeg mulighed for at gøde feltet nedefra, siger hun. 

Faglig udgivelse i hus

– Det var helt sikkert Lærebogsprisen, der gav mig det sidste skub til at få nedskrevet de tanker om den her lærebog, som jeg har vidst, at jeg gerne ville skrive i mange år efterhånden, uddyber hun.

Prisen er blevet uddelt siden 2005, og Iben Have får den officielt overrakt sidst på ugen. Derefter begynder arbejdet med at forfatte bogen. Tidligere vindere af Lærebogsprisen tæller et utal af emner fra islamisk ret og praksis i Danmark over afbureaukratisering til fiktionalitet. 

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.