Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Mød de fem forskere der skal dyste i ny grønlandsk Ph.d. Cup

Kvælstof i tundraen, bæredygtig krydstogtsturisme og det gode liv for grønlændere. Det er blandt emnerne for de fem finalister i den grønlandske forskningsformidlings-konkurrence Paasisavut 2023.

- Vi er helt overvældede over, hvor mange ansøgninger, vi har modtaget, fortæller Anna-Sofie Skjervedal, sekretariatsleder i Arctic Hub.

Paasisavut er en helt ny konkurrence for ph.d.-studerende i Grønland. Ved et stort liveshow i marts skal ph.d.’erne dyste i at formidle deres forskning til den grønlandske befolkning. Vinderen er den, som er bedst til at formidle sin forskning på en måde, så alle kan forstå det.

I Danmark har håbefulde ph.d.-studerende i snart ti år dystet om at formidle forskning på bedst mulig måde i den såkaldte Ph.d. Cup. Med Paasisavut, som kommer af det grønlandske ord for viden eller indsigt, får nordiske forskere med særligt fokus på Grønland deres helt egen chance for at konkurrere. 

Showet vil blive vist på den grønlandske tv-station KNR, og vinderen modtager en præmie på 25.000 kroner, skriver Arctic Hub i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: