– Vi bliver bombarderet med sortsyn hver eneste dag, og der er en iboende præmis i meget af nyhedsdækningen, som handler om at fokusere på problemerne og kriserne. Det kan overskygge de fremskridt, der faktisk bliver lavet, og dem vil vi i alt beskedenhed forsøge at komme med som et indspark i debatten, siger Andreas Kousholt.
Han er vært på P3’s nye podcast ”Forsiden af medaljen” sammen med Jacob Weil – sammen er de også værter på samme kanals radioprogram ”Danskerbingo”.
I den nye podcast ifører de sig ja-hatten og præsenterer alle de positive nyheder og fremskridt, som ikke opnår særlig meget spalteplads.
– Drømmen er, at man bliver klogere og gladere, når man hører det, siger Andreas Kousholt og uddyber:
– Du bliver klogere, fordi du bliver præsenteret for fakta, og du bliver gladere, fordi det er en underholdende podcast. Den har et positivt afsæt og forsøger at sige, at selvom meget er skidt, så er der også områder, hvor det går fremad. På en grå regnvejrsdag er det en god lykkepille, siger han.
Der er gode ting ved flytrafik, sociale medier og konflikt
De 25-minutter lange afsnit tager hver fat i et tema, der fylder meget i den nuværende nyhedsstrøm.
Første afsnit handler derfor om klodens meget omdiskuterede flytrafik, hvor værterne inviterer eksperter indenfor til en snak om, hvor langt vi er med teknologien, og hvilke fremskridt der er lavet.
Og det er generelt den måde, podcasten er bygget op på.
– Fokus er på, hvor videnskaben går den rigtige vej. Vores kilder er eksperter og forskere, der har specialiseret sig indenfor de emner, vi taler om. Ikke meningsdannere, siger Andreas Kousholt.
Værterne er også meget opmærksomme på at forklare, at det naturligvis ikke betyder, at verdens problematikker bliver mindre.
– Vi varedeklarerer meget klart og siger, at det, vi fortæller, ikke er hele sandheden. Det er bare den side af sandheden, som overhovedet ikke bliver eksponeret. Man skal ikke lytte til vores program og tænke: ”Pyh, klimakrisen er over, og der kommer bæredygtige fly om lidt,” siger Andreas Kousholt.
Det handler i stedet om at tilbyde et anderledes perspektiv på emner som flytrafik, sociale medier og konflikt – nogle af podcastens kommende programmer.
– Vi vil gerne fortælle, at der er fremskridt at spore. Så vi er jubeloptimister, ikke jubelidioter. For der er stadig problemer, men de forsvinder ikke, fordi vi fokuserer på forsiden af medaljen for en stund, siger Andreas Kousholt.
Forsiden lige nu:

Forskningsmastodont lander milliardoverskud for 2022
Novozymes endte 2022 med et overskud på 3,7 milliarder kroner – cirka 500 millioner mere end året inden. Væksten bekræfter, at vores bioløsninger er mere relevante end nogensinde, udtaler Ester Baiget, Præsident og CEO.

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder
En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

Ny værktøjskasse styrker integriteten på din forskningsinstitution
En ny værktøjskasse til universiteter, forskningsinstitutioner og fonde hjælper med at håndtere brud på forskningsintegritet, og bruges som reference til Horizon Europe-ansøgninger.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.