Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Ny podcast: Vi sætter fokus på fremskridt i videnskab

Videnskaben er nået langt, men det positive drukner ofte i nyhedsstrømmens negativitet

Andreas Kousholt (tv.) og Jacob Weil (th.) er værter på den nye P3-podcast "Forsiden af medaljen". Foto: DR / Bjarne Bergius Hermansen

– Vi bliver bombarderet med sortsyn hver eneste dag, og der er en iboende præmis i meget af nyhedsdækningen, som handler om at fokusere på problemerne og kriserne. Det kan overskygge de fremskridt, der faktisk bliver lavet, og dem vil vi i alt beskedenhed forsøge at komme med som et indspark i debatten, siger Andreas Kousholt.

Han er vært på P3’s nye podcast ”Forsiden af medaljen” sammen med Jacob Weil – sammen er de også værter på samme kanals radioprogram ”Danskerbingo”.

I den nye podcast ifører de sig ja-hatten og præsenterer alle de positive nyheder og fremskridt, som ikke opnår særlig meget spalteplads.

– Drømmen er, at man bliver klogere og gladere, når man hører det, siger Andreas Kousholt og uddyber:

– Du bliver klogere, fordi du bliver præsenteret for fakta, og du bliver gladere, fordi det er en underholdende podcast. Den har et positivt afsæt og forsøger at sige, at selvom meget er skidt, så er der også områder, hvor det går fremad. På en grå regnvejrsdag er det en god lykkepille, siger han.

Der er gode ting ved flytrafik, sociale medier og konflikt
De 25-minutter lange afsnit tager hver fat i et tema, der fylder meget i den nuværende nyhedsstrøm.

Første afsnit handler derfor om klodens meget omdiskuterede flytrafik, hvor værterne inviterer eksperter indenfor til en snak om, hvor langt vi er med teknologien, og hvilke fremskridt der er lavet.

Og det er generelt den måde, podcasten er bygget op på.

– Fokus er på, hvor videnskaben går den rigtige vej. Vores kilder er eksperter og forskere, der har specialiseret sig indenfor de emner, vi taler om. Ikke meningsdannere, siger Andreas Kousholt.

Værterne er også meget opmærksomme på at forklare, at det naturligvis ikke betyder, at verdens problematikker bliver mindre.

– Vi varedeklarerer meget klart og siger, at det, vi fortæller, ikke er hele sandheden. Det er bare den side af sandheden, som overhovedet ikke bliver eksponeret. Man skal ikke lytte til vores program og tænke: ”Pyh, klimakrisen er over, og der kommer bæredygtige fly om lidt,” siger Andreas Kousholt.

Det handler i stedet om at tilbyde et anderledes perspektiv på emner som flytrafik, sociale medier og konflikt – nogle af podcastens kommende programmer.

– Vi vil gerne fortælle, at der er fremskridt at spore. Så vi er jubeloptimister, ikke jubelidioter. For der er stadig problemer, men de forsvinder ikke, fordi vi fokuserer på forsiden af medaljen for en stund, siger Andreas Kousholt.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.