Den 9. december vil en lang række Nobelpristagere og andre eksperter sætte fokus på uddannelsernes fremtid i lyset af Covid-19-pandemien, der forventes at påvirke hundreder af millioner studerende over hele kloden i lang tid fremover.
Under overskriften ”The Challenge of Learning” byder årets Nobel Week Dialogue på interviews, taler og paneldiskussioner om forskellige emner relateret til læring. For eksempel vil det blive drøftet, hvad der fungerer og ikke fungerer ved vores nye, digitale verden og heraf afledte uddannelsesmuligheder og -tilbud. Hvad betyder de nye vilkår for de milliarder af mennesker, der ikke har mulighed for at få adgang til virtuel uddannelse og online-undervisning? Og hvordan kan eksperimentel videnskab udføres under de nye forhold?
Nobel Week Dialogue er en del af det officielle Nobel Week-program. Nobel Week Dialogue præsenterer diskussioner på højeste niveau om et aktuelt videnskabeligt tema ved at samle Nobelpristagere, verdens førende forskere og eksperter, vigtige opinionsledere, beslutningstagere og offentligheden. Ved at bygge bro mellem videnskab og samfund er formålet med eventet at stimulere tænkning, begejstring og nysgerrighed.
I år bliver arrangementet afviklet virtuelt, så alle interesserede har mulighed for at deltage. Ovenikøbet gratis.
Årets event vil blandt andet inkludere følgende Nobelpristagere og talere:
Pristagerne i kemi Ben Feringa og Frances Arnold; Pristagerne i fysik Konstantin Novoselov, Didier Queloz, Donna Strickland og Carl Wieman; og sidste års pristager i økonomi Esther Duflo.
Ben Feringa, som i 2016 modtog nobelprisen i kemi, besøgte sidste år København, og i den forbindelse talte Science Report med pristageren om, hvad det betyder at modtage den største videnskabelige hæderspris, og hvordan man når dertil.
Læs interviewet med Ben Feringa: Nobelprismodtager: Folk tror, du ved alt om alting.
I alt deltager mere end 15 paneldeltagere, herunder Mary Robinson, der er formand for The Elders og tidligere præsident for Irland, samt den verdenskendte pianist Igor Levit, som også optræder ved Nobelpriskoncerten den 8. december.
Nobel Week Dialogue arrangeres i partnerskab med Carl Bennet AB, City of Gothenburg, Ericsson, Region Västra Götaland og Volvo Group med støtte fra Carlsbergfondet.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.