Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Oplev Nobelpristagere på virtuelt arrangement

Årets Nobel Week Dialogue afholdes virtuelt og gratis den 9. december.

Foto: Nobel Media AB 2015/ Pi Frisk

Den 9. december vil en lang række Nobelpristagere og andre eksperter sætte fokus på uddannelsernes fremtid i lyset af Covid-19-pandemien, der forventes at påvirke hundreder af millioner studerende over hele kloden i lang tid fremover.

Under overskriften ”The Challenge of Learning” byder årets Nobel Week Dialogue på interviews, taler og paneldiskussioner om forskellige emner relateret til læring. For eksempel vil det blive drøftet, hvad der fungerer og ikke fungerer ved vores nye, digitale verden og heraf afledte uddannelsesmuligheder og -tilbud. Hvad betyder de nye vilkår for de ​​milliarder af mennesker, der ikke har mulighed for at få adgang til virtuel uddannelse og online-undervisning? Og hvordan kan eksperimentel videnskab udføres under de nye forhold?

Nobel Week Dialogue er en del af det officielle Nobel Week-program. Nobel Week Dialogue præsenterer diskussioner på højeste niveau om et aktuelt videnskabeligt tema ved at samle Nobelpristagere, verdens førende forskere og eksperter, vigtige opinionsledere, beslutningstagere og offentligheden. Ved at bygge bro mellem videnskab og samfund er formålet med eventet at stimulere tænkning, begejstring og nysgerrighed.

I år bliver arrangementet afviklet virtuelt, så alle interesserede har mulighed for at deltage. Ovenikøbet gratis.

Årets event vil blandt andet inkludere følgende Nobelpristagere og talere:

Pristagerne i kemi Ben Feringa og Frances Arnold; Pristagerne i fysik Konstantin Novoselov, Didier Queloz, Donna Strickland og Carl Wieman; og sidste års pristager i økonomi Esther Duflo.

Ben Feringa, som i 2016 modtog nobelprisen i kemi, besøgte sidste år København, og i den forbindelse talte Science Report med pristageren om, hvad det betyder at modtage den største videnskabelige hæderspris, og hvordan man når dertil. 

Læs interviewet med Ben Feringa: Nobelprismodtager: Folk tror, du ved alt om alting

I alt deltager mere end 15 paneldeltagere, herunder Mary Robinson, der er formand for The Elders og tidligere præsident for Irland, samt den verdenskendte pianist Igor Levit, som også optræder ved Nobelpriskoncerten den 8. december.

Nobel Week Dialogue arrangeres i partnerskab med Carl Bennet AB, City of Gothenburg, Ericsson, Region Västra Götaland og Volvo Group med støtte fra Carlsbergfondet.

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.