Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Susanne Ditlevsen: – Efter 10 år som skuespiller i Spanien, fik jeg lyst til at arbejde med matematik

DERFOR BLEV JEG FORSKER. Efter at have turneret i 10 år som skuespiller i Spanien indså Susanne Ditlevsen, at hun var intellektuelt understimuleret. Hun startede derfor med at læse matematik på et distance-universitet, og tog matematikbøgerne med i turnebussen.

Inden hun kastede sig over matematikken, arbejdede professor Susanne Ditlevsen som skuespiller og instruktør i Spanien. Foto: VS

Serien ”Derfor blev jeg forsker” sætter fokus på nogle af landets mest fremtrædende forskere og undersøger grundene til, at de valgte at gå forskningens vej.

Vi spørger ind til, om de fx har haft en oplevelse, der åbnede deres øjne for et bestemt forskningsfelt, eller om der var et forbillede, der satte et vigtigt aftryk i de formative år.

I dag skal vi i dag hører fra Susanne Ditlevsen, der er professor på Institut for Matematiske fag på Københavns Universitet, hvor hun i 2017 blev kåret som årets underviser.

Hun forsker i matematiske modeller for biologiske processer, har modtaget adskillige bevillinger gennem årene, og er desuden medlem af Videnskabernes Selskab.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: