Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Kultur

Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.

Gry Jexen modtager Artbeat prisen 2022. Foto: PR

Historiker Gry Jexen vandt mandag Artbeat talentprisen 2022.

– Jeg er meget rørt og glad, og vil gøre mit bedste for at leve op til de meget flotte ord jeg fik med på vejen, skriver Gry Jexen på LinkedIn.

Gry Jexen er uddannet historiker fra Roskilde Universitet. Hun har gjort sig bemærket med Podimo-podcasten ’Kvinde Kend Din Historie’, der skriver kvinderne ind i historien.

Artbeat Prisen gives til en ”person, en organisation eller et projekt, som inden for det seneste år har udvist et særligt stort talent inden for kulturformidling og, som følge heraf, er på vej til at indtage en markant position i det danske kulturliv”.

Juryens begrundelse lød:

– Med Instagram-profilen ‘Kvinde kend din historie’ og bogen af samme navn, skuer Gry Jexen selvfølgelig bagud over historien i sin formidling – men hun har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på. Med sin store fortælleglæde og eminente sans for vinkling har Gry Jexen skabt et eksempelprojekt for nutidig og relevant historieformidling.

Og videre:

– Hun formår at komme i dialog med målgrupper, som mere traditionelle historieformidlere har svært ved at nå, og hun evner at knytte historieformidlingen til aktuelle begivenheder ved at bygge bro til fortidens kvinder. Dermed har hun givet historieformidlingen et kærligt spark bagi, ligesom hun har demonstreret, hvordan sociale medier effektivt kan benyttes til at gøre historien mere levende og nærværende. Vi glæder os til at se, hvad der venter forude for Gry Jexen, og her og nu vil vi gerne hylde hende for det åbenlyse talent for kulturformidling, som hun allerede har udvist. Derfor modtager hun hermed Artbeat Prisens Talentpris.”

Artbeat prisen bliver uddelt af Have Kommunikation og Spar Nord Fonden. Vinderne bliver fundet af en 12 personer stor jury.

Blandt jurymedlemmerne er tidligere minister og nuværende Generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening, Elsebeth Gerner Nielsen, og Karen Grøn, museumsdirektør på Trapholt.

Forsiden lige nu:

Kultiveret kød kan blive game changer for klimaet

For snart et årti siden kom det første forskningsgennembrud med celledyrket kød som klimabedrift og videnskabelig pendant til den konventionelle CO2-tunge kødindustri. Forskningen vinder nu frem herhjemme, men er udfordret af lovgivning, hemmelighedskræmmeri og kapital.

Seneste artikler:

Thomas Bak bliver ny dekan på Aalborg Universitet

Aalborg Universitets nye dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design bliver professor Thomas Bak. Han afløser professor Henrik Pedersen, der ønsker at vende tilbage til forskningsgerningen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.