Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Debat

Digitalisering af life science er meget mere end AI og robotter

LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vi skal tænke digitalisering af life science mere radikalt og på tværs af discipliner for at opnå store teknologiske nybrud. Det stiller nye krav til uddannelsen af fremtidens medarbejdere, lyder det fra DTU.

Life science udvikling kræver, at remtidens medarbejdere, forskere og opfindere skal forstå hinandens sprog, mener Marianne Thellersen Koncerndirektør for Innovation og entrepreneurskab. Foto: DTU.

Af Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab, DTU

I mange år har vi talt om digitalisering af life science-sektoren og de indlysende fordele, der er ved f.eks. at automatisere processer eller udnytte AI til at analysere de enorme mængder af data, som høstes gennem blandt andet DNA-sekventering.

Men digitalisering kan meget mere end det, og hvis vi formår at tænke digitalisering inden for life science mere radikalt, så kan den bringe os til helt nye niveauer inden for forskning og innovation.

Lad mig give et eksempel fra min verden:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: