Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Forsker har skabt et molekyle, der kan gøre kunstige livsformer til fremtidens medicin

Lektor Chenguang Lou fra SDU er medskaber af et særligt kunstigt hybridmolekyle. Visionen er at skabe kunstige livsformer, der kan diagnosticere og behandle sygdomme.

Life science udvikler sig konstant med nybrud, digitalisering og konvergerende teknologier. Science Report følger med i ny debatserie. Foto: iStock/NanoStockk.

Ideen om at skabe kunstigt liv har i århundreder været et tilbagevendende tema i både videnskaben såvel som populærkulturens bøger og film. Derfor vil tanken om kunstige livsformer måske også fremkalde indre billeder af Frankenstein-figurer eller kravlende slimklatter med ondt i sinde hos mange.

Nogle sygdomsspredende virusser har ikke en naturlig fjende.

Chenguang Lou, Lektor ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SDU,

Men i fremtiden skal vi måske vænne os til at betragte de kunstige livsformer som vores venner. Eller som minimum glæde os over, at de er vores fjenders fjende.

I hvert fald hvis det står til Chenguang Lou, der er lektor ved Institut for Fysik, Kemi og Farmaci på SDU, og hans kollega professor Hanbin Mao fra Kent State University.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: