Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Sprogforsker laver ukrainsk ordbog på to måneder

På blot to måneder har Peter Bakker, lektor i lingvistik på Aarhus Universitet, skrevet en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog med hjælp fra Aarhus Universitets Forskningsfond.

Aarhus Universitets Forskningsfond har givet økonomisk støtte til trykning af første oplag, og de første eksemplarer er allerede nået ud til ukrainske flygtninge. Foto: Peter Bakker/Aarhus Universitet

Det var et besøg hos en bekendt, som havde flere ukrainere boende på sin gård, der fik lektor Peter Bakker til at lave en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog.

- Kommunikationen mellem min ven og hans ukrainske logerende var elendig. De havde ikke et fælles sprog og måtte ty til fagter, når de skulle forklare sig over for hinanden. Det var hér, jeg tænkte, at jeg kunne gøre nytte med min baggrund som sprogforsker, siger Peter Bakker om ideen til ordbogen, som er rettet mod både danskere og ukrainere.

Hans erfaring er, at meget få ukrainere taler engelsk, og helt naturligt kun meget lidt dansk. Målet med ordbogen er derfor at give ukrainske flygtninge en lettere start i Danmark.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: