Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

14 projekter ved danske universiteter modtager europæisk bevilling

– Selv i krisetider og konflikter og lidelser er det vores pligt at holde videnskaben på sporet, siger præsident for Det Europæiske Forskningsråd.

Otte forskere på Københavns Universitet og DTU modtager bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Foto: fcafotodigital/iStock

14 projekter ved danske universitet har modtaget en såkaldt ERC Consolidator-bevilling.

Det oplyser Det Europæiske Forskningsråd.

– Selv i krisetider og konflikter og lidelser er det vores pligt at holde videnskaben på sporet og give vores klogeste hjerner frie vilje til at udforske deres ideer, siger professor Maria Leptin, præsident for Det Europæiske Forskningsråd.

– Vi ved ikke i dag, hvordan deres arbejde kan revolutionere i morgen. Vi ved, at de vil åbne nye horisonter, tilfredsstille vores nysgerrighed og sandsynligvis hjælpe os med at forberede os på uforudsigelige fremtidige udfordringer, siger hun videre.

Modtagerne fordeler sig bredt over hele Danmark.

Syddansk Universitet har modtaget to bevillinger, mens Københavns Universitet og DTU hver har modtaget fire bevillinger. Derudover har forskere på AAU, ITU, AU og Region Hovedstaden hver modtaget en bevilling.  

– Resultaterne af konkurrence er et bevis på den europæiske forsknings imponerende ekspertise. Jeg er stolt over, at EU kan hjælpe topforskere med at trives i Europa. Det er kun muligt at finde nye løsninger inden for energi, sundhed eller digitale teknologier, hvis vi kan tiltrække og fastholde videnskabelige talenter, siger Mariya Gabriel, EU-kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge.

Det Europæiske Forskningsråd modtog 2652 ansøgninger, hvoraf 313 fik en bevilling. Ifølge forskningsrådet var kvindelige og mandlige forskere lige succesfulde.

Forskere fra hele verden kan ansøge om midlerne. Forskere fra i alt 42 nationer er blandt modtagerne.

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.