Et nyt talentprogram skal sikre, at der i fremtiden kommer flere innovative ledere inden for sundhedssektoren.
Novo Nordisk Fonden har bevilliget knap 82 millioner kroner til programmet: BioMedical Design – Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme, som skal efteruddanne erfarne specialister over de næste fem år.
Talentprogrammet afvikles i et samarbejde mellem de sundhedsvidenskabelige fakulteter på Aarhus Universitet og Københavns Universitet.
Motivationen for at oprette talentprogrammet er ifølge hovedmodtager af bevillingen Sys Zoffmann Glud fra INNO X Healthcare på Aarhus Universitet, at Danmark skal gå forrest i udviklingen af videnbaserede start-ups og innovative løsninger indenfor sundhedsområdet:
–Det er mennesker og ikke teknologi, der designer løsninger til brugernes behov. Derfor er uddannelse og talentudvikling, som er specifikt målrettet life-science innovation, essentielt, siger hun i pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet.
Tværfaglig forskning på programmet
Deltagerne i programmet kan være forskere, forretningsfolk, ingeniører og læger, som har et ønske om efteruddannelse i entreprenant lederskab. For programmet er tværfagligt og ønsker at skabe nye former for ledelse i krydsfeltet mellem det offentlige sundhedssystem, universiteterne og industri.Derfor samarbejder programmet med de fem danske regioner, som på skift stiller hospitaler til rådighed, for at sikre et tæt samarbejde mellem klinikere og forskere. På den måde kan deltagerne få indsigt i det daglige arbejde, og derigennem skabe nye og relevante løsninger.
Derudover er forhåbningerne, at der vil opstå nye life science start-ups og nye forskningsprojekter på tværs af faglighederne.
Programmet er et forløb på 10 måneder, hvor deltagerne kombinerer den lærte teori med udviklingen af konkrete løsninger og forretningsmodeller. Programmet svarer til en fuldtidsstilling, og derfor modtager deltagerne et månedligt stipendie på postdoc niveau.
Der optages årligt 16 personer fra både Danmark og udlandet, og forventningen er, at der åbnes for ansøgninger i november 2018. Den første årgang begynder i august 2019.
INNO X Healthcare, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet arbejder for at fremme en stærkere kultur for sundhedsinnovation gennem kompetenceudvikling hos studerende, forskere og ansatte i sundhedssektoren. Dertil kommer forskning i behovet for innovative kompetencer i sundhedssektoren og hvordan entrepreneurielle metoder kan understøtte forskeres og sundhedsansattes evner til at omsætte udfordringer og forskningsresultater til nye initiativer.
SUND, Københavns Universitet, har de seneste år etableret en række initiativer til innovation- og entreprenørskabstræning af studerende, via partnerskaber med aktørerne i København i Copenhagen Health Innovation og internationalt i det europæiske EIT Health netværk. SUND vil med BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship tilføje tilbud på det postgraduate niveau.
Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål. Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og samfundets bæredygtighed.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
