Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

82 mio. kr. til innovation i sundhedssektoren

Bevilling fra Novo Nordisk Fonden skaber talentprogram på AU og KU for innovationsledere

Foto: iStock.

Et nyt talentprogram skal sikre, at der i fremtiden kommer flere innovative ledere inden for sundhedssektoren.

Novo Nordisk Fonden har bevilliget knap 82 millioner kroner til programmet: BioMedical Design – Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme, som skal efteruddanne erfarne specialister over de næste fem år.

Talentprogrammet afvikles i et samarbejde mellem de sundhedsvidenskabelige fakulteter på Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Motivationen for at oprette talentprogrammet er ifølge hovedmodtager af bevillingen Sys Zoffmann Glud fra INNO X Healthcare på Aarhus Universitet, at Danmark skal gå forrest i udviklingen af videnbaserede start-ups og innovative løsninger indenfor sundhedsområdet:

–Det er mennesker og ikke teknologi, der designer løsninger til brugernes behov. Derfor er uddannelse og talentudvikling, som er specifikt målrettet life-science innovation, essentielt, siger hun i pressemeddelelsen fra Aarhus Universitet.

Tværfaglig forskning på programmet

Deltagerne i programmet kan være forskere, forretningsfolk, ingeniører og læger, som har et ønske om efteruddannelse i entreprenant lederskab. For programmet er tværfagligt og ønsker at skabe nye former for ledelse i krydsfeltet mellem det offentlige sundhedssystem, universiteterne og industri.Derfor samarbejder programmet med de fem danske regioner, som på skift stiller hospitaler til rådighed, for at sikre et tæt samarbejde mellem klinikere og forskere. På den måde kan deltagerne få indsigt i det daglige arbejde, og derigennem skabe nye og relevante løsninger.

Derudover er forhåbningerne, at der vil opstå nye life science start-ups og nye forskningsprojekter på tværs af faglighederne.

Programmet er et forløb på 10 måneder, hvor deltagerne kombinerer den lærte teori med udviklingen af konkrete løsninger og forretningsmodeller. Programmet svarer til en fuldtidsstilling, og derfor modtager deltagerne et månedligt stipendie på postdoc niveau.

Der optages årligt 16 personer fra både Danmark og udlandet, og forventningen er, at der åbnes for ansøgninger i november 2018. Den første årgang begynder i august 2019.

 

Parterne bag initiativet:

INNO X Healthcare, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet arbejder for at fremme en stærkere kultur for sundhedsinnovation gennem kompetenceudvikling hos studerende, forskere og ansatte i sundhedssektoren. Dertil kommer forskning i behovet for innovative kompetencer i sundhedssektoren og hvordan entrepreneurielle metoder kan understøtte forskeres og sundhedsansattes evner til at omsætte udfordringer og forskningsresultater til nye initiativer.

SUND, Københavns Universitet, har de seneste år etableret en række initiativer til innovation- og entreprenørskabstræning af studerende, via partnerskaber med aktørerne i København i Copenhagen Health Innovation og internationalt i det europæiske EIT Health netværk. SUND vil med BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship tilføje tilbud på det postgraduate niveau.

Om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål. Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og samfundets bæredygtighed. 

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.