Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Aarhus-forsker modtager international pris

– Hun er en yderst værdig modtager af Nils Klim-prisen 2022, siger juryforperson om prisvinderen.

Elisa Katariina Uusimäki modtaget Nils Klim-prisen 2022. Foto: PR

Nils Klim-prisen 2022 er blevet tildelt AU-forskeren Elisa Katariina Uusimäki, for hendes ”fremragende forskning i jødedommens litterære og kulturelle historie i antikken”.

– I sin omfattende forskning bevæger hun sig trygt mellem Dødehavsrullerne, tidlige jødiske skrifter og hellenistisk filosofi, der kombinerer den indsigt, der kommer fra disse forskellige kilder på en meget original måde, lyder det fra Ástráður Eysteinsson, der er forperson i Nils Klim-komiteen.

Elisa Uusimäki kommer fra Finland, og hun er lektor ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hun er også primære forsker på projektet ’En intersektionel analyse af gamle jødiske rejsefortællinger’, finansieret af Det Europæiske Forskningsråd (2021-26).

Opkaldt efter værk af Ludvig Holberg

Nils Klim-prisen er opkaldt efter Ludvig Holbergs værk ’Niels Klims underjordiske Rejse’. Prisen går til en forsker, yngre end 35 år fra et nordisk land, der har udført enestående forskning inden for humaniora, samfundsvidenskab, jura eller teologi.

– Spændet af Elisa Uusimäkis forskning er bemærkelsesværdig, og hendes kombination af klassiske og moderne tilgange, samt hendes mange oprindelige bidrag til forskningen er imponerende og eksemplarisk. Hun er en yderst værdig modtager af Nils Klim-prisen 2022, lyder det videre fra Ástráður Eysteinsson.

Prisen bliver uddelt årligt af som en del af den norske Holberg-priserne. Holberg-prisen blev stiftet i 2003 af det norske Stortinget. Første gang, prisen blev uddelt, var i 2004.

Flere danske forskere har modtaget Nils Klim-prisen. Senest i 2020 ved KU-lektor Frederik Poulsen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.