Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

AAU-prodekan udpeget som national rådgiver

– Jeg er beæret over, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har bedt om min assistance i den sammenhæng, siger Torben Larsen.

Torben Larsen har været ansat på Aalborg Universitet siden 1988. Foto: Aalborg Universitet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har udpeget Torben Larsen, professor og prodekan for digitalisering på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, til national rådgiver til EuroHPC, det fælles europæiske samarbejde om supercomputing.

Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

− Med den stadig stigende digitalisering af både samfundet som sådan og i særdeleshed forskning og erhvervsliv er det uhyre vigtigt, at et digitalt foregangsland som Danmark har adgang til den ypperste og mest slagkraftige digitale infrastruktur i verden. Jeg er beæret over, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har bedt om min assistance i den sammenhæng, siger Torben Larsen i pressemeddelelsen.

Med EuroHPC samarbejder EU-landene om at skabe ”en supercomputer-infrastruktur i verdensklasse og et konkurrencedygtigt innovationsøkosystem inden for supercomputerteknologier, -applikationer og -færdigheder i Europa”.

Som national rådgiver skal Torben Larsens rådgive Uddannelses- og Forskningsstyrelsen omkring uddannelses- og forskningsmæssige anliggender af national interesse.

Udvidelse af dekanatet

Torben Larsen blev i slutningen af 2021 udnævnt til prodekan for digitalisering på digitalisering på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet.

− Digitalisering fylder mere og mere i vores opgaveportefølje, og der er behov for et særligt fokus på dette felt, blandt andet i relation til det sundhedsvidenskabelige område. Vi etablerer derfor en ny prodekanstilling, nemlig en prodekan for digitalisering, sagde Henrik Pedersen, dekan ved Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, ved den lejlighed.

Læs også: AAU i global top 10 over bæredygtige universiteter

Henrik Pedersen udvidede dekanatet, så det udover ham selv nu består af Torben Larsen og professor Jakob Stoustrup, der blev prodekan for forskning.

21. december blev det meldt ud, at lektor Louise Møller Haase er ny prodekan for uddannelse.

Torben Larsen er blevet udpeget som national rådgiver til EuroHPC for en periode på tre år med mulighed for forlængelse i yderligere tre år.

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.