Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

AAU-prodekan udpeget som national rådgiver

– Jeg er beæret over, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har bedt om min assistance i den sammenhæng, siger Torben Larsen.

Torben Larsen har været ansat på Aalborg Universitet siden 1988. Foto: Aalborg Universitet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har udpeget Torben Larsen, professor og prodekan for digitalisering på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, til national rådgiver til EuroHPC, det fælles europæiske samarbejde om supercomputing.

Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

− Med den stadig stigende digitalisering af både samfundet som sådan og i særdeleshed forskning og erhvervsliv er det uhyre vigtigt, at et digitalt foregangsland som Danmark har adgang til den ypperste og mest slagkraftige digitale infrastruktur i verden. Jeg er beæret over, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har bedt om min assistance i den sammenhæng, siger Torben Larsen i pressemeddelelsen.

Med EuroHPC samarbejder EU-landene om at skabe ”en supercomputer-infrastruktur i verdensklasse og et konkurrencedygtigt innovationsøkosystem inden for supercomputerteknologier, -applikationer og -færdigheder i Europa”.

Som national rådgiver skal Torben Larsens rådgive Uddannelses- og Forskningsstyrelsen omkring uddannelses- og forskningsmæssige anliggender af national interesse.

Udvidelse af dekanatet

Torben Larsen blev i slutningen af 2021 udnævnt til prodekan for digitalisering på digitalisering på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet.

− Digitalisering fylder mere og mere i vores opgaveportefølje, og der er behov for et særligt fokus på dette felt, blandt andet i relation til det sundhedsvidenskabelige område. Vi etablerer derfor en ny prodekanstilling, nemlig en prodekan for digitalisering, sagde Henrik Pedersen, dekan ved Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet, ved den lejlighed.

Læs også: AAU i global top 10 over bæredygtige universiteter

Henrik Pedersen udvidede dekanatet, så det udover ham selv nu består af Torben Larsen og professor Jakob Stoustrup, der blev prodekan for forskning.

21. december blev det meldt ud, at lektor Louise Møller Haase er ny prodekan for uddannelse.

Torben Larsen er blevet udpeget som national rådgiver til EuroHPC for en periode på tre år med mulighed for forlængelse i yderligere tre år.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.