Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Apple køber DTU start-up for 200 mio. kr.

DTU ph.d.er har opfundet intelligent billedbehandling, der har fået Apple til lommerne

IT- og tech-giganten Apple har i al hemmelighed købt den danske start-up Spektral for 200 mio. kr., det skriver Børsen

Spektral blev startet af for fire år siden under navnet Cloudcutout af Toke Jansen og Henrik Paltoft og med et team på 15 fortrinsvis tidligere ph.d.er fra DTU omkring sig.

Og siden da er det gået stærkt. Så stærkt at Apple altså har kastet sin kærlighed på IT virksomheden og ifølge Børsen har punget ud med omkring 200 mio. kr.

De mange penge skiftede allerede hænder tilbage i december sidste år, men det er indtil nu gået ubemærket hen, da hverken Apple eller sælger har haft lyst til at fortælle om overtagelsen.

Efter købet er flere af firmaets nøglepersoner ifølge deres LinkedIn profiler flyttet til USA og arbejder nu for Apple.

Selvom tech-giganten med tiden er begyndt at satse mere på opkøb af andre virksomheder, på samme måde som fx Facebook har gjort i årevis, er det bestemt ikke hverdag, at Apple køber ind hverken i Danmark eller Norden fortæller Anders Elbak, der er analysechef i it-konsulenthuset IDC, til Børsen:

– Der er ikke mange salgskandidater, da de skal have et vist potentiale, før Apple gider købe dem. De skal simpelthen have noget specielt, før Apple køber, siger han til Børsen.

Intelligent billedbehandling

Spektral arbejder med intelligent billedbehandling og teamet, der bl.a. tæller en del ph.d.-grader i teoretisk matematik, har arbejdet på at bruge maskinlæring og algoritmer, også kendt som AI, til intelligent billedbehandling

Tilbage i juni sidste år var virksomheden så langt med sit projekt, at de hentede 20 mio. kr. i kapitel fra en blandet kreds af danske og udenlandske investorer.

På det tidspunkt fortalte Toke Janssen til Berlingske, at teamet havde fundet ud af, hvordan man kan fritskrabe billeder på videoklip i realtid, og siden begyndelsen af sidste år havde arbejdet målrettet på at få tilpasset opfindelsen, så den kan bruges på smartphone.

Den gang fortalte Toke Janssen også, at de var i dialog med flere af de store tech virksomheder om fremtidigt samarbejde:

-Vi vil gerne være en oplevelsesleverandør. Vores opfindelse giver nogle helt nye muligheder for oplevelser både på sociale medier, som Snapchat eller forskellige livestreamningstjenester, og i gaming universet. Vores mål er ikke selv at skabe apps, men at indgå partnerskaber med nogle af dem, der allerede har mange brugere og så udvikle løsninger, der passer lige præcist til deres brugere, sagde han.

Det er godt og vel et år siden.

Hvis de siden da har haft held til at gøre projektet til virkelighed, åbner det ifølge fagfolk op for en lang række helt nye muligheder for at lave avanceret videoproduktion direkte på telefonen, hvor det bliver muligt at mixe forskellige virkeligheder, og for eksempel projicere masker og animationer over på en anden krop, det kaldes body-swap og på den måde bringe helt nye dimensioner til dem, der laver videoproduktioner.

Det projekt er åbenbart lykkedes så godt, at virksomheden og en stribe nøglemedarbejdere er flyttet til USA.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.