Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Arkæologiens ‘Oscar’ går til professor på Aarhus Universitet

Else Roesdahl, professor emeritus ved Aarhus Universitet, er dette års modtager af Erik Westerby Prisen. Nationalmuseets Mads Densgø Jessen modtager rejselegat.

Else Roesdahl modtager hovedprisen ved Erik Westerby Prisen i 2022. Foto: Rógvi N. Johansen.

Erik Westerby Prisen, også kendt som arkæologiens ‘Oscar’, er netop blevet uddelt, og hovedprisen går til Else Roesdahl, der er professor emeritus ved Aarhus Universitet.

Else Roesdahl modtager prisen og en pengepræmie på 100.000 kr. for sin livslange forskning i vikingetiden og middelalderen i Danmark. I 2007 blev hun ridder af Dannebrogsordenen af 1. grad. 

Prisen er den mest prestigefyldte inden for arkæologien i Danmark og uddeles hvert år af Erik Westerby-Fondet. 

Hæder til seniorforsker ved Nationalmuseet

Også Nationalmuseets seniorforsker, Mads Densgø Jessen, hædres af Erik Westerby-Fondet.

Han modtager et rejse- og forskningslegat på 50.000 kr. for sine forskningsprojekter om Jelling, Tissø og Gudme samt for sit forskningsprojekt om klimatiske kriser i jernalderens Danmark.

Prisen og rejse- og forskningslegatet overrækkes 12. maj i Nationalmuseets Festsal af Rane Willerslev, der er formand for Erik Westerby-Fondet og direktør for Nationalmuseet.

Erik Westerby-Fondet er oprettet til minde om arkæologen Erik Westerby, der forskede i den ældre stenalder i Danmark.

Erik Westerby Prisen er blevet uddelt siden 1983.

Forsiden lige nu:

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.