Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Bagklog forsker: Manglede forbindelse mellem universitet og industri

– Jeg skulle have haft en mentor fra industrien, under min akademiske uddannelse. For jeg kendte allerede den akademiske verden, men havde jeg haft en mentor, så havde jeg fået et noget bredere syn, fortæller Povl Koch om sit yngre akademiske jeg.

Han er uddannet datalog på Københavns Universitet, skrev speciale dels i Washington og i Frankrig, og tog derefter en ph.d. i computer science. Derefter blev han adjunkt og lektor på KU:

– Jeg tog den gode gamle forskervej.

Men i 2000 skiftede han den akademiske verden ud med Hich Tech industrien i Nokia. For han var nysgerrig på, hvad industrien havde at tilbyde.

Få en mentor fra industrien

Han havde som udgangspunkt taget orlov fra sin lektorstilling på KU, for at han kunne prøve industrien af:

– Jeg var meget i tvivl om hvad jeg skulle, for universitetsverden er spændende, men det virkede industrien også til at være.

Og måske en mentor fra industrien i de tillige akademiske dage, kunne have afhjulpet denne tvivl:

– Det har jeg tænkt over mange gange siden. Måske havde en mentor gjort at jeg var blevet i det akademiske – måske ikke. Men jeg tror, at det kunne styrke både industrien og forskning. Og det handler egentlig ikke om penge, men om vidensdeling og om at få et bedre overblik over den forskning, der foregår.

Selvom skiftet fra den akademiske verden til industrien blev noget længere end en orlov, så er kontakten til den akademiske verden stadig vigtig for Povl Koch.

– Jeg valgte at blive i industrien, men jeg har altid bevaret kontakten til det akademiske. For der sker en masse ting i den akademiske verden som også berør, det jeg laver nu. Og så er jeg bare nysgerrig af natur.

Se mere mod udlandet

Nysgerrigheden omkring den nyeste forskning bruger han dagligt i sin stilling som technology scout i Oticon, hvor han også er en del af Oticons forskningscenters advisory board.

– På den måde er jeg i kontakt med, hvad der sker inden for det felt i videnskaben, og vi kan berige hinanden. Det er jeg meget glad for at være med i.

Povl Kochs nysgerrighed leder ham til det andet råd, han vil give sit yngre akademiske jeg.

– Jeg ville have givet mig selv det råd, at blive noget mere i udlandet, for at opbygge et europæisk netværk. For Danmark er spændende, men der sker mere rent teknologisk hvis man kigger på et europæisk plan.

Han var i udlandet på et 18 måneders EU stipendie, til et postdoc forløb på det franske forskningscenter INRIA. Herefter vendte han hjem til Danmark igen, både af lavpraktiske og kulturelle grunde:

– Når stipendiet udløber, så er ligger det op til, at man skal tilbage igen. Måske skyldes det en kulturel ting. I USA er der langt større tradition for at flytte rundt. Men der er jo muligheder for det i Europa, siger Povl Koch, og ønsker at han skulle have kigget på de jobtilbud han fik.

–Der er er mange spændende forskningsprojekter rundt omkring i verden. Jeg tror det kunne have styrket min karriere – ja, jeg tror faktisk det vil gavne enhver karriere.

 

CV: Povl Koch

Erfaringer: 

2013-nu: Technology scout, Oticon A/S
2013-2014: Guest Associate Professor, IT University of Copenhagen
2009-2012: Director, R&D investments, Nokia
2008-2009: Director, Strategy and Operational Development, Nokia
2005-2007: Senior Manager, Technology Strategy, Nokia
2002-2005: Head of Business Development/Emerging markets, Nokia
2001-2002: Manager, Strategy & Planning (Celluar Mobile Telephones), Nokia
2000-2001: Standardization Liaison Manager, Nokia
1999-2000: Associate Professor, Department of Computer Science, KU
1996-1999: Assistant Professor, Department of Computer Science, KU
1997-1998: EU Post-doctoral Researcher, Inria
1991: Assent Project Director, UIC (Union Internationale des Chemins de fer)
1989-1990: Systems Engineer, DanNet
1986-1989: Technical consultant, DSB

Uddannelse: 

1993-1996: PhD, Computer Science, KU
1983-1992: Master of Science (M.SC), Computer Science, KU
1984-1988: HD-O, Strategy and planning, Copenhagen Business School.

Kilde: LinkedIn

 

 

Forsiden lige nu:

Ler kan blive det nye klima-beton

Byggebranchens klimaaftryk skal reduceres og det kan ske gennem nytænkning af byggematerialerne. Det er missionen for nogle af branchens drivkræfter i det nye partnerskab “Leralliancen”.


Lektor kan blive Danmarks første professor i citizen science

Lektor Anders P. Tøttrup kan blive Danmarks første professor i Citizen Science, da Statens Naturhistoriske Museum har oprettet et såkaldt ‘professor track’, hvor målet er på sigt at oprette et professorat i Citizen Science.


Seneste artikler:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.