Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Brian Mikkelsen formand for Nationalmuseets Museumsråd

Rådet har blandt andet indflydelse på Nationalmuseets faglige strategier.

Brian Mikkelsen er direktør i Dansk Erhverv. Foto: Helle Moos.

Brian Mikkelsen, tidligere minister og nuværende direktør i Dansk Erhverv, bliver ny formand for Museumsrådet på Nationalmuseet.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

– Erhvervs- og kulturlivet er tættere forbundet end mange umiddelbart oplever det. Vi har mange overlappende interesser og begge brancher er afgørende for, at Danmark bliver et velfungerende og pulserende hjerte i Europa, som mange turister og danskere har lyst til at være en del af, siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Nationalmuseets nye forskningschef vil satse på ungdommen

Museumsrådet bidrager med organisatorisk, ledelsesmæssig og økonomisk sparring til Nationalmuseets ledelse med direktør Rane Willerslev i spidsen. Derudover kan rådet også komme med inputs på områder som faglige strategier og udvikling.

Brian Mikkelsen overtager posten fra Tine Smedegaard Andersen, direktør i People’s, der som planlagt stopper efter 3,5 år på posten.

Udover Brian Mikkelsen bliver også Anne Skovbro, direktør i By og Havn, og Jonas Bjørn Jensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, ind i rådet.

– Det er et stærkt hold, der fremover skal vejlede museets direktion, og det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for, siger Rane Willerslev. 

Nationalmuseets Museumsråd:
• Brian Mikkelsen, direktør Dansk Erhverv (formand)
• Anne Skovbro, direktør By og Havn
• Jonas Bjørn Jensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (S)
• Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden
• Sanne Houby-Nielsen, direktør Stiftelsen Nordiska Museet
• Jens Oddershede, professor, Syddansk Universitet

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.