Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Brian Mikkelsen formand for Nationalmuseets Museumsråd

Rådet har blandt andet indflydelse på Nationalmuseets faglige strategier.

Brian Mikkelsen er direktør i Dansk Erhverv. Foto: Helle Moos.

Brian Mikkelsen, tidligere minister og nuværende direktør i Dansk Erhverv, bliver ny formand for Museumsrådet på Nationalmuseet.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

– Erhvervs- og kulturlivet er tættere forbundet end mange umiddelbart oplever det. Vi har mange overlappende interesser og begge brancher er afgørende for, at Danmark bliver et velfungerende og pulserende hjerte i Europa, som mange turister og danskere har lyst til at være en del af, siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Nationalmuseets nye forskningschef vil satse på ungdommen

Museumsrådet bidrager med organisatorisk, ledelsesmæssig og økonomisk sparring til Nationalmuseets ledelse med direktør Rane Willerslev i spidsen. Derudover kan rådet også komme med inputs på områder som faglige strategier og udvikling.

Brian Mikkelsen overtager posten fra Tine Smedegaard Andersen, direktør i People’s, der som planlagt stopper efter 3,5 år på posten.

Udover Brian Mikkelsen bliver også Anne Skovbro, direktør i By og Havn, og Jonas Bjørn Jensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, ind i rådet.

– Det er et stærkt hold, der fremover skal vejlede museets direktion, og det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for, siger Rane Willerslev. 

Nationalmuseets Museumsråd:
• Brian Mikkelsen, direktør Dansk Erhverv (formand)
• Anne Skovbro, direktør By og Havn
• Jonas Bjørn Jensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation (S)
• Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden
• Sanne Houby-Nielsen, direktør Stiftelsen Nordiska Museet
• Jens Oddershede, professor, Syddansk Universitet

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.