Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond, Innovationsfonden og EU’s Horizon 2020 udbetalte sammenlagt 4 mia. til danske forskere i 2017.
Tallet dækker over, at Horizon 2020 var den største bidragyder med 1.34 mia. kr., næstflest penge udbetalte Danmarks Innovationsfond, som støttede dansk forskning med 1.25 mia. kr. og Danmarks Frie Forskningsfond tog lige under 1 mia. kr. op af lommen. Grundforskningsfonden støttede i 2017 kun allerede eksisterende projekter og bidrog derfor “kun” med 384 mio. kr.
Til gengæld var Grundforskningsfonden den mest søgte. I kalenderåret 2017 fik fonden ansøgninger for 10.3 mia. kr., hvilket er en smule mere end Horizon 2020, som modtog ansøgninger for 10.1 mia. kr.
Tallene kommer fra en ny statistik fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, med navnet “Tal om Forskning og Innovation 2017”
Her kan man også læse, at danske forskere samlet har skrevet ansøgninger på lige omkring otte gange så mange penge som de modtog. I samlede tal svarer det til at der er blevet søgt om 34 mia. kr. og udbetalt 4 mia. kr. De mange ansøgninger fordeler sig med knap 7500 ansøgninger og hvor lige over 1500 har fået bevilling. Det er rundt regnet hver femte ansøgning. Der er altså flere mindre ansøgninger der har haft succes end i den helt tunge ende.
Det sværeste sted at få penge fra var i 2017 Grundforskningsfonden, som kun har bevilget penge til 6 procent at ansøgerne, mens Innovationsfonden i denne sammenhæng var de mest rundhåndede og sagde ja til 27 procent af de ansøgninger den modtog, svarende til at de kunne udbetale støtte til en femtedel af de søgte midler.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
