Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond, Innovationsfonden og EU’s Horizon 2020 udbetalte sammenlagt 4 mia. til danske forskere i 2017.
Tallet dækker over, at Horizon 2020 var den største bidragyder med 1.34 mia. kr., næstflest penge udbetalte Danmarks Innovationsfond, som støttede dansk forskning med 1.25 mia. kr. og Danmarks Frie Forskningsfond tog lige under 1 mia. kr. op af lommen. Grundforskningsfonden støttede i 2017 kun allerede eksisterende projekter og bidrog derfor “kun” med 384 mio. kr.
Til gengæld var Grundforskningsfonden den mest søgte. I kalenderåret 2017 fik fonden ansøgninger for 10.3 mia. kr., hvilket er en smule mere end Horizon 2020, som modtog ansøgninger for 10.1 mia. kr.
Tallene kommer fra en ny statistik fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse, med navnet “Tal om Forskning og Innovation 2017”
Her kan man også læse, at danske forskere samlet har skrevet ansøgninger på lige omkring otte gange så mange penge som de modtog. I samlede tal svarer det til at der er blevet søgt om 34 mia. kr. og udbetalt 4 mia. kr. De mange ansøgninger fordeler sig med knap 7500 ansøgninger og hvor lige over 1500 har fået bevilling. Det er rundt regnet hver femte ansøgning. Der er altså flere mindre ansøgninger der har haft succes end i den helt tunge ende.
Det sværeste sted at få penge fra var i 2017 Grundforskningsfonden, som kun har bevilget penge til 6 procent at ansøgerne, mens Innovationsfonden i denne sammenhæng var de mest rundhåndede og sagde ja til 27 procent af de ansøgninger den modtog, svarende til at de kunne udbetale støtte til en femtedel af de søgte midler.
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
