En række arbejdspladser i Uddannelses- og Forskningsministeriet flytter til Svendborg og Aarhus som led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser, der skriver ministeriet selv i en pressemeddelelsen
Samlet set er det om omkring 92 årsværk der bliver flyttet fra København. Helt konkret betyder det at to kontorer flytter til Svendborg:
- Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer i Styrelsen for Forskning og Uddannelse .
- Bevillingsenheden i kontoret for Administration og Tilskudsøkonomi i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte
Derudover er det planen at flytte Innovationsfonden til Aarhus.
Samlet set betyder det at stort set lige mange årsværk flyttes til Aarhus og Svendborg – 46 hvert sted
Det er, ifølge pressemeddelsen, ambitionen at Internationale Uddannelsesprogrammer, Bevillingsenheden og Innovationsfonden fortsat vil være en integreret del af Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde.
Samtidig er det ambitionen at Innovationsfondens flytning til Aarhus skal styrke det forskningsbaserede faglige miljø i Midtjylland.
Det er endnu ikke fastlagt hvordan det videre forløb i udflytningen bliver. De konkrete planer bliver meldt ud, når de er på plads.
Forsiden lige nu:

49 skæve forskningsideer får økonomisk støtte af fond
Villum Fonden Experiment-program har uddelt bevillinger til i alt 49 skæve forskningsprojekter for en samlet værdi af 97 millioner kroner.

Lundbeckfonden giver millioner til forsker: Vil finde kuren på hidtil uhelbredelig sygdom
RNA-forsker Ulf Andersson Vang Ørom har gjort en banebrydende opdagelse i mus i jagten på en kur til Huntingtons sygdom. Nu fortsætter arbejdet i menneskehjernevæv.

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer
De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
