Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Forskning i udsatte børn og unge styrkes med stort millionbeløb

Danmarks Frie Forskningsfond spytter 35 millioner i 10 nye forskningsprojekter. Ifølge fonden dækker det et stort behov for både grundforskning og forskning af praksisnær karakter på området

10 forskningsprojekter målrettet udsatte børn og unge tildeles støtte.

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler hvert år omkring 1,5 milliarder til det, de selv kalder for ‘risikovillig forskning’. Fra den solide pengetank har de i denne omgang valgt at fiske 35 millioner op. De fordeles på 10 udvalgte projekter, der samlet set vil “understøtte kapacitetsopbygning og styrke koordination af forskning i udsatte børn og unge”.

De projekter, vi har bevilget midler til, har en stor samfundsrelevans og vil få betydning i praksis i arbejdet med udsatte børn og unge. 

Matthias Strand, formand for udvalget og professor ved Umeå University

Fonden har modtaget 65 ansøgninger, hvoraf de 10 konkrete forskningsprojekter har klaret sig gennem nåleøjet. Formand for udvalget, Mattias Strandh, som er professor på Department for Social Work ved Umeå University, sætter ord på uddelingen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: