Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forsk2025

Alle Horizon 2020 calls er offentliggjort

Emner og opslag for EUs rammeprogram i perioden 2018-20 er nu beskrevet og offentliggjort

EU har nu offentliggjort alle de store, treårige arbejdsprogrammer i Horizon 2020. Alle opslag (calls) og konkrete emner (topics) for perioden 2018-2020 er nu beskrevet.

De aktuelle emner og opslag kan findes på EUs Horizon 2020s participant portal.

Der er som altid rigtig mange penge i spil og de gives til en bred stribe emner. Opslagene for 2018-20 fokuserer på de syv samfundsmæssige udfordringer:

  • Sundhed,
  • Bioøkonomi,
  • Energi,
  • Transport,
  • Klima,
  • Det rummelige samfund
  • Det sikre samfund

Ud over de syv udfordringer er der sat penge af til til nye visionære idéer, excellent forskning, industrielt lederskab, projekter drevet af små og mellemstore virksomheder samt forskermobilitet.

Både offentlige og private kan søge
De nye calls kan søges af både private og offentlige ansøgere. Det vil sige at der er mulighed for både universiteter, små og store virksomheder, kommuner og NGO’er for at få støtte. Opslagene er samlet efter emne i de treårige arbejdsprogrammer.

Der er ikke én samlet deadline for opslagene. Nogle har deadline i 2018, andre i 2019 og nogle få i 2020, de er dog ikke færdigbeskrevet og har derfor kun overskrift. For opslag med deadline i 2020 forventes at være endeligt beskrevet i løbet af 2018

Alle opslagene er tilgængelig på EU Kommisionens hjemmeside for Horizon 2020

Som vi tidligere har beskrevet her på Science Report tegner de nylige opslag for Horizon 2020 godt for dansk forskning:

Der er også blevet produceret en film som giver råd og vejledning til ansøgere. Se den her:

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.