EU har nu offentliggjort alle de store, treårige arbejdsprogrammer i Horizon 2020. Alle opslag (calls) og konkrete emner (topics) for perioden 2018-2020 er nu beskrevet.
De aktuelle emner og opslag kan findes på EUs Horizon 2020s participant portal.
Der er som altid rigtig mange penge i spil og de gives til en bred stribe emner. Opslagene for 2018-20 fokuserer på de syv samfundsmæssige udfordringer:
- Sundhed,
- Bioøkonomi,
- Energi,
- Transport,
- Klima,
- Det rummelige samfund
- Det sikre samfund
Ud over de syv udfordringer er der sat penge af til til nye visionære idéer, excellent forskning, industrielt lederskab, projekter drevet af små og mellemstore virksomheder samt forskermobilitet.
Både offentlige og private kan søge
De nye calls kan søges af både private og offentlige ansøgere. Det vil sige at der er mulighed for både universiteter, små og store virksomheder, kommuner og NGO’er for at få støtte. Opslagene er samlet efter emne i de treårige arbejdsprogrammer.
Der er ikke én samlet deadline for opslagene. Nogle har deadline i 2018, andre i 2019 og nogle få i 2020, de er dog ikke færdigbeskrevet og har derfor kun overskrift. For opslag med deadline i 2020 forventes at være endeligt beskrevet i løbet af 2018
Alle opslagene er tilgængelig på EU Kommisionens hjemmeside for Horizon 2020
Som vi tidligere har beskrevet her på Science Report tegner de nylige opslag for Horizon 2020 godt for dansk forskning:
Der er også blevet produceret en film som giver råd og vejledning til ansøgere. Se den her:
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.