Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Institut for Menneskerettigheder ansætter ny forskningschef

Jurist Pernille Boye Koch tiltræder som ny forskningschef ved instituttet til september.

Ny forskningschef på Institut for Menneskerettigheder Pernille Boye Koch. Foto: Kim Vadskjær

D. 1. september 2020 tiltræder Pernille Boye Koch som ny forskningschef ved Institut for Menneskerettigheder.

Hun kommer fra et job som lektor i offentlig ret ved Institut for samfund og erhverv på Roskilde Universitet, og er er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet, hvor hun samme sted fik en ph.d. i 2002.

Siden har hun blandt andet forsket i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis, menneskerettigheder i dansk ret, god regeringsførelse, offentlighedsloven og demokratisk kontrol med efterretningstjenester.

Forskning, der gør en mærkbar forskel i samfundet
Pernille Boye Koch glæder sig til at komme i gang som ny forskningschef.

– På Institut for Menneskerettigheder er der fokus på, at forskningen skal gøre en mærkbar forskel i det omkringliggende samfund, udtaler hun i pressemeddelelsen fra Institut for Menneskerettigheder.

– Formålet for hele instituttet er at beskytte og fremme menneskerettighederne. Det gælder også forskningen, så vi skal hele tiden skabe relevant viden og sikre, at det omsættes til forandringer ude i virkeligheden. Det ser jeg frem til at bidrage til, siger Pernille Boye Koch.

Også konstitueret direktør for Institut for Menneskerettigheder, Louise Holck, glæder sig over at posten som forskningschef er blevet besat af en så stærk og erfaren akademisk profil.

– Jeg glæder mig til samarbejdet, siger hun og fortsætter:

– Jeg er sikker på, at Pernille sammen med vores forskere vil kunne videreudvikle denne væsentlige del af vores arbejde og sikre, at vi løbende producerer ny, relevant viden, som kan være medvirkende til at styrke menneskers rettigheder.

Pernille Boye Koch overtager stillingen som forskningschef fra Hans-Otto Sano, som fortsætter sit mangeårige virke som forsker ved Institut for Menneskerettigheder.

 

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.