Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeckfonden hædrer tre forskertalenter med 1,5 mio.

Tre unge forskere under 30 år kan glæde sig over en hæderspris på 500.000 kr. hver.

Foto: iStock

Alder er underordnet, når man udviser talent. Især et helt særligt forskertalent, og det har henholdsvis Josefine Stokholm Bækgaard, Jawad Haider But og Jens Velde Andersen udvist, at de har.

Derfor modtager de tre unge forskere, som stadig ikke er en dag over de 30 år, en hæderspris på 500.000 kr. hver, hvoraf de 150.000 kr. udgør en personlig hæderspris, mens de resterende 350.000 kr. skal gå til de tre talenters videre forskning.

Prisen er Lundbeckfonden Talentpris og ifølge Lundbeckfonden, er der flere årsager til, at det netop er de tre kloge hoveder, der i år bliver belønnet med prisen. Årsager som stærk forskning, evne til publicering og ikke mindst et talent for innovation.

– Der er tale om tre meget lovende forskningstalenter, som har imponeret med mange stærke forskningsresultater i en ung alder. Men ud over at publicere flittigt og bidrage med ny viden til hver deres forskningsfelt, så viser de også talent for innovation, samarbejde og formidling. De har et stærkt fundament at bygge en spændende forskningskarriere på, siger Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

De tre modtagere af talentprisen:
Josefine Stokholm Bækgaard er ph.d.-studerende på Københavns universitet og cand.med. på Rigshospitalet på Anæstesiklinikken i HovedOrtoCentret. Hun forsker i akutbehandling at traumepatienter, og hendes forskning har ført til, at man via kliniske forsøg nu er ved at undersøge, om der skal ændres i de anbefalinger, som bestemmer hvor meget ilt, der skal bruges i akutbehandling. Josefine Stokholm Bækgaard har allerede publiceret et meget stort antal videnskabelige artikler.

Jawad Haider But er ph.d.-studerende på Københavns Universitet og reservelæge i turnus på Rigshospitalet på Hjertemedicinsk Klinik. Jawad Haider Bud har på talentfuldt og innovativt vis brugt avancerede statistiske metoder til at analysere kliniske og registerbaserede data. Hans forskning har været med til at forbedre den måde, patienter med hjertekarsygdomme bliver behandlet. Ligesom Josefine Stokholm Bækgaard har Jawad Haider But også allerede publiceret en lang række videnskabelige artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter.

Jens Velde Andersen er ph.d.-studerende og cand.scient på Københavns Universitet, det Sundhedsvidenskabelige Fakueltet, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, NeuroMet Research Group. Han forsker i hjernes neurotransmittere og energistofskifte ved neurodegenerative sygsomme, hvor han har været med til at kortlægge de molekylære stofskifteforandringer, som sker i hjernen ved udvikling af Alzheimer og Huntingtons sygdom Han samarbejder med de bedste forskere på tværs af discipliner i Danmark og i udlandet, og han er bl.a. ved at videreuddanne sig hos verdens førende metabolismeforskere i New York.

Om Lundbeck Fonden talentpris:
Talentprisen uddeles hvert år til tre forskere under 30 år. For at modtage prisen skal man som ung forsker have præsteret særlig lovende forskning inden for sundhedsvidenskab.

Som årsag til prisen ønsker Lundbeckfonden at støtte alle forskere på alle karrieretrin, og med talentprisen hædres de dygtigste fra nye generationer af forskere. Formålet er blandt andet at skubbe deres karriere i den rigtige retning.

Derudover vil Lundbeckfonden være med til at sætte fokus på forskningens samfundsmæssige betydning.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.