Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Lundbeckfonden stifter mangfoldighedspris

Prisen skal hædre forskere, der kombinerer god forskning med en forskningsgruppe præget af diversitet

Forskningsdirektør i Lundbeckfonden, Jan Egebjerg.

Lundbeck Fonden stifter en pris, der skal skabe større mangfoldighed i dansk forskning.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Prisen får navnet ’LF Scientific Enrichment Prize’ og den vil blive tildelt forskere, ”der har taget lederskab og skabt gode forskningsresultater ved at integrere diversitet i deres forskningsgruppe”.

– Komplekse problemstillinger bliver løst bedst med forskellige kompetencer og perspektiver. Der skal mere diversitet ind i forskningsmiljøerne for at sikre den bredde, der skal til i jagten på fremtidens løsninger på samfundets problemer, siger Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

Han tilføjer:

– Vi vil derfor fejre de ledere i forskningsverdenen, som har arbejdet aktivt for og skabt gode forskningsresultater gennem diversitet. Vi ser diversitet i bredeste forstand og vores fokus er derfor de ledere, der har blik for nødvendigheden af forskellighed i deres forskningsgruppe.

Mangfoldigt lederskab

Prisen vil blive tildelt en person, der tager – eller har taget – lederskab for at sikre diversitet for at løse en opgave. Ifølge fonden vil ”en egnet prismodtager vil have beriget forskningsmiljøerne gennem diversitetsarbejde ved at have integreret diversitet i sit lederskab”.

– Ofte er det forskningsresultaterne, der bliver honoreret med priser. Det fortsætter Lundbeckfonden med, men vi udvider vores blik og honorerer den indsats, der ligger i at sikre, at forskningsgruppernes arbejde er præget af diversitet. Desværre bliver denne indsats typisk glemt, lyder det videre fra Jan Egebjerg i pressemeddelelsen.

Med prisen følger 100.000 kroner.

Prismodtageren vil blive udpeget af et panel bestående af tre personer – Marianne Thellersen, koncerndirektør for Innovation og Entreprenørskab, DTU, Andreas Roepstorff, professor og leder af Interacting Minds Center, Aarhus Universitet og Christina Aabo, selvstændig rådgiver og tidligere chef for R&D i Ørsted.

Udover at stifte en pris, der skal hylde arbejdet med diversitet afsætter Lundbeckfonden en årlig pulje på to millioner kroner, der skal bruges til at støtte diversitetsfremmende aktiviteter på universiteterne.

Forsiden lige nu:

Lasse Horne Kjældgaard bliver direktør for Carlsbergfondet

Den 1. januar 2023 tiltræder Lasse Horne Kjældgaard som direktør for Carlsbergfondet og bliver dermed den første direktør i Carlsbergfondets historie. Ansættelsen sker som led i en ambition om at styrke fondets governance-struktur og samtidig sikre det bedst mulige samspil på tværs af fondets forskellige afdelinger.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.