Penge og arbejdsro er sjældne og meget efterspurgte elementer i forskningsverdenen, der konstant skal arbejde både hurtigere og mere.
Men det er netop hvad syv yngre forskere får af Lundbeckfonden, der bliver LF Fellows og over en femårig periode får 10 millioner hver.
Tiden og pengene kan de bruge på at oprette deres egen forskningsgruppe og fordybe sig i et sundhedsvidenskabeligt projekt.
Stor interesse for populære midler
Det er 16. gang, Lundbeckfonden støtter talentmassen i dansk forskning med deres LF Fellowships.
Og der har igen i år været rift om pladserne blandt både danske og udenlandske forskere, fortæller Line V. Kristensen, der er scientific project manager i Lundbeckfonden.
– Bevillingen kan også kan søges af udenlandske forskere, som ønsker at etablere egen videnskabelig gruppe i Danmark – og LF Fellowships er traditionelt meget populære. Sådan har det også været i år, hvor vi uddeler dem for 16. gang, siger hun i en pressemeddelse fra Lundbeckfonden.
Danmark står stærkt på det sundhedsvidenskabelige område
Fonden melder samtidig at der ud over de syv fellows, der er blevet udvalgt har været en stor talentmasse at vælge ud fra blandt ansøgerne til sundhedsvidenskabelig forskning.
– Der er virkelig grund til at glæde sig over, at så mange talentfulde yngre forskere ønsker at gøre karriere her i landet – det viser, at den sundhedsvidenskabelige forskning står stærkt i Danmark, siger Line V. Kristensen.
De syv projekter fordeler sig på fire indenfor det neurovidenskabelige område, to fra cancerforskningen og et handler om kronisk nyresygdom.
- Azadeh Shahsavar, adjunkt ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet (KU)
- Dan Bang, postdoc, Wellcome Centre for Human Neuroimaging, University College London
- Sunil Kumar Saini, adjunkt, Health Technology, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
- Peter C. Petersen, postdoc, Neuroscience Institute, New York University (NYU)
- Henricus Mutsaers, adjunkt, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet (AU)
- Nils Krietenstein, lektor, Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research, Københavns Universitet (KU)
- Xavier Bofill De Ros, postdoc, RNA Biology Laboratory, National Cancer Institute, USA
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.