Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nobelpristager og Obama-minister: Bered jer på den fjerde landbrugsrevolution for klimaets skyld

Steven Chu talte til Videnskabernes Selskab med en klar efterlysning: Vi skal have en ny revolution og et opgør med GMO-forskrækkelsen for at mindske klimakrisen.

Den tidligere energiminister for Obama-regeringen og nuværende professor på Stanford University kaster sig over et af de største problemer i klimakrisen: energiforbruget og landbruget. Foto: Lars Svankjær/Videnskabernes Selskab.

Hvordan kan vi udsætte en uundgåelig overbefolkningskrise? Undgå oversvømmelser, skovbrænde, dræbende hedebølger, el-krise og vandmangel som følge af klimakrisen? En klimakrise, der også kan betyde kollaps af stater og millionvis af klimaflygtninge?

Salen summer. Spørgsmålene er velkendte, overvejende ubesvarede og derfor ligefrem skræmmende.

Men den nobelprisvindende fysiker og energiminister under præsident Barack Obama, Steven Chu, tør både udstille de kritiske tilstande og stille spørgsmålene – med humoristiske vendinger og jævnlige smil.

Fordi selvom dagens kurver, søjler og tabeller for CO2-udledning, befolkningsvækst, naturkriser, grådig kødkærlighed, forbrug og misbrug af vores klode ryger til vejrs på alle de negative parametre, så er der er håb.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: