CEO i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen skal stå i spidsen for regeringens nye vækstteam i hovedstadsområdet.
Det oplyser erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.
– Der er mange interessante erhvervspotentialer i hovedstadsområdet, ikke mindst inden for sundhed og life science, siger Lars Fruergaard Jørgensen.
Erhvervsministeriet meddelte tirsdag, at syv regionale vækstteams skal rådgive regeringen om, hvordan Danmark bedst kan investere i regionale virksomheder, så landet kan komme bedst muligt ud af coronakrisen.
Vækstteam Bornholm: Grøn energi relateret til energiø (formand Henriette Hallberg Thygesen, A.P Møller Maersk)
Vækstteam Fyn: Maritime erhverv og robotter (formand Claus Jensen, Dansk Metal)
Vækstteam Hovedstaden: Life science (formand Lars Fruergaard Jensen, Novo Nordisk)
Vækstteam Midtjylland: Vandteknologi (formand Kim Nøhr Skibsted, Poul Due Jensen Fond, Grundfos Fond)
Vækstteam Nordjylland: CO2-fangst, lagring og udnyttelse (formand Michael Thomsen Lundgaard, Aalborg Portland A/S)
Vækstteam Sjælland og øerne: Biosolutions (formand Jørn Stryger, CP Kelco)
Vækstteam Sydjylland: Omstilling fra olie til grøn industri
Kilde: Erhvervsministeriet
– Der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Politikerne har afsat millioner til opgaven
Vækstteamet i hovedstadsområdet vil fokusere på life science. 90 procent af alle ansatte i life science-industrien er placeret i hovedstadsområdet. Ifølge Erhvervsministeriet står industrien for mere end en femtedel af vareeksporten til udlandet.
– Dette ambitiøse projekt er en oplagt mulighed for at vise, hvordan et offentlig-privat samarbejde kan forbedre befolkningens sundhedstilstand og på samme tid øge vores samlede vækst og velfærd. Jeg ser meget frem til at lede det vigtige arbejde, som kan inspirere andre regioner og lande til at finde bæredygtige løsninger, drive vækst og samtidig bidrage til at reducere den sociale og geografiske ulighed i fx svær overvægt og kroniske sygdomme, siger Lars Fruergaard Jørgensen.
Pengene til arbejdet i de syv regionale vækstteams kommer fra REACT-EU-programmet, hvor regeringen og Folketingets partier på finansloven har afsat 500 millioner kroner til arbejdet.
Vækstteam Hovedstaden arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.