Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Novo Nordisk Fonden udnævner ny stabschef

Søren Nedergaard kommer fra en stilling som vicedirektør på Københavns Universitet.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden har udnævnt Søren Nedergaard som ny stabschef med tiltrædelse 1. marts.

Det oplyser fonden på sin hjemmeside.

Søren Nedergaard har fungeret som vicedirektør og leder af rektorkontoret ved Københavns Universitet siden 2018. Det har blandt andet inkluderet implementering af universitetets strategi og sikring af samarbejde på tværs af universitetets fakulteter.

– Jeg ser frem til at blive en del af Novo Nordisk Fonden og få muligheden for at bidrage til fondens vigtige arbejde, siger Søren Nedergaard.

I sin nye stilling skal Søren Nedergaard referere til direktøren i fonden.

Følger direktøren

Onsdag præsenterede Novo Nordisk Fonden Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for Forskning og Udvikling i Novo Nordisk A/S, som ny direktør. Mads Krogsgaard Thomsen afløser Birgitte Nauntofte, der har været direktør for fonden siden 2009. Som Søren Nedergaard tiltræder Mads Krogsgaard Thomsen også i Novo Nordisk Fonden 1. marts.

Læs også: Mads Krogsgaard Thomsen ny direktør i Novo Nordisk Fonden

Mads Krogsgaard Thomsen har tidligere været bestyrelsesformand på Københavns Universitet.

Her har han arbejdet sammen med Søren Nedergaard, der som en del af sine arbejdsopgaver på Københavns Universitet har betjent universitetets direktion og bestyrelse.

Ny direktør kalder fonden for et drømmejob

På et pressemøde onsdag formiddag om årsregnskabet for Novo Nordisk A/S roste administrerende direktør for Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, den nu afgående Mads Krogsgaard Thomsen for mange års bidrag til virksomheden.

– Hvis det ikke er verdensrekord i antal, så er det verdensrekord i succes og bidrag til en virksomhed. Mads stopper på toppen.

Mads Krogsgaard Thomsen kaldte samtidig jobskiftet en “win-win situation”:

–  Muligheden for at blive CEO i Novo Nordisk Fonden dukker nok kun op en gang i mit liv.

– Og så var det altså lidt af en drøm, der gik i opfyldelse for mit vedkommende. Og så bliver jeg jo i Novo-familien. Jeg ser virkelig frem til samarbejdet, også fremadrettet, sagde Mads Krogsgaard Thomsen.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.