Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Nu skal Svend Brinkmann overveje samfundets etiske problemer

AAU-professor og bestseller-forfatter Svend Brinkmann er blevet udpeget som medlem af Det Etiske Råd. Rådet vinker samtidig farvel til Eske Willerslev.

Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal

Svend Brinkmann, AAU-professor og bestseller-forfatter, er blevet udpeget som nyt medlem af Det Etiske Råd.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at ny formand for rådet bliver tidligere været direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

– Det Etiske Råd bidrager med kvalificeret indsigt i svære og følsomme etiske spørgsmål, som vi ofte støder på i vores sundhedsvæsen. Rådet spiller en værdifuld rolle ved at sikre en god offentlig debat og give os alle en større indsigt i en lang række etiske dilemmaer. Jeg vil gerne byde varmt velkommen til den nye formand og de tre nye medlemmer til rådet, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Læs også: Svend Brinkmann slået til ridder

Udover Svend Brinkmann indtræder også læge, ph.d. og sundhedspolitisk kommentator Ida Donkin, samt Anette Hygum, specialeansvarlig overlæge for det palliative team på Onkologisk Afdeling på Sygehus Lillebælt, ind i rådet.

Derudover er Jacob Giehm Mikkelsen, professor i genterapi og ’genetic engineering’ ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, blevet genbeskikket til rådet.

Leif Vestergaard overtager formandsposten pr. 15. februar. Her indtræder de tre menige medlemmer også i rådet.

Farvel til Willerslev

Leif Vestergaard Pedersen har været menigt medlem af rådet siden 2019. Han afløser professor og klinikchef på Klinisk Genetik afdeling på Rigshospitalet, Anne-Maries Gerdes, hvis beskikkelsesperiode udløber.

Ministeriet oplyser, at to medlemmer udover Anne-Marie Gerdes forlader rådet. Det drejer sig om Bolette Marie Kjær Jørgensen, pressechef på Syddansk Universitet, og Eske Willerslev, professor ved Københavns Universitet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.