Professor Maja Horst bliver den nye bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond.
Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.
Maja Horst tiltræder 1. april.
– Jeg er virkelig glad for, at Maja Horst har sagt ja til at træde ind som bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, siger uddannelses- og forskningsminiser Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.
Ministeren peger på, at Maja Horst har erfaring fra både et erhvervsøkonomisk, humanistisk og teknisk forskningsinstitut.
– Det giver hende en helt speciel tværfaglig forskningsprofil. Samtidig er hun kendt som en aktiv stemme i den forskningspolitiske debat. Jeg er sikker på, at fonden vil nyde godt af hendes ekspertise, er ministeren citeret for at sige i pressemeddelelsen.
Afløser en anden kvinde på posten
Maja Horst er professor i ansvarlig teknologi på DTU. Som bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond afløser hun DTU-professor Lone Gram, der trådte ind som midlertidig bestyrelsesformand 1. januar. Det skete, fordi den daværende formand, professor David Dreyer Lassen, fratrådte, da han blev prorektor for forskning og innovation ved Københavns Universitet.
Med udnævnelsen af Maja Horst genindtræder Lone Gram som medlem af bestyrelsen.
Det er jeg super glad for – det er en ære at arbejde for den frie forskning i Danmark sammen med det dygtige sekretariat, fantastiske rådsmedlemmer og kloge bestyrelseskolleger https://t.co/ZaiKU9L3IC
— Maja Horst (@majahorst) March 29, 2021
I pressemeddelelsen siger hun, at hun ”vil gøre mig den allerstørste umage for at leve op til den tillid som ministeren har vist mig”.
– DFF udfylder en absolut kerne-rolle i det danske forskningsøkosystem ved at støtte nysgerrighedsdrevne projekter, som forskerne selv foreslår. Det er de mange mindre projekter, som vi støtter nu, der lægger grunden til de store gennembrud om ti år, siger Maja Horst.
Hun siger videre, at forskning handler blandt andet om at indsamle viden om vores verden.
Medlem af Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelses siden 2020.
Medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (2014-2019).
Medlem af ATV og formand for ATV’s tænketank (2018-2020).
Medlem af bestyrelsen for DMJX siden 2020.
Medlem af bestyrelsen for det norske sektorforskningsinstitut NIFU siden 2019.
Hun har tidligere modtaget Uddannelses- og Forskningsministeriets Forskningskommunikationspris.
Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
