Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny formand for Danmarks Frie Forskningsfond

Den 45 årige økonom David Dreyer Lassen bliver ny formand for Danmarks Frie Forskningsfond

Bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond, David Dreyer Lassen

Det bliver et velkendt ansigt, der fra nytår kan kalde sig ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond.

Forskningsminister Tommy Ahlers har nemlig peget på David Dreyer Lassen, der allerede i dag er formanden for det ene af fondens fem faglige råd.

David Dreyer Lassen har været medlem af det faglige forskningsråd indenfor samfund og erhvervs siden 2014 og har været formand for rådet siden 2017.

Som formand skal han tegne fonden, der samlet uddeler lidt over en milliard kr. om året fortrinsvis i små og mellemstore bevillinger:

– Danmarks Frie Forskningsfond udmønter risikovillige bevillinger i den størrelse, de fleste forskere efterspørger, til Danmarks mange, mange dygtige forskere. Danmarks Frie Forskningsfond er bredt funderet i forskningsmiljøerne og bidrager til at styrke dansk forskning nationalt og internationalt ved at give forskerne mulighed for at forfølge deres idéer til gavn for et rigt vækstlag og det danske samfund, siger David Dreyer Lassen.

David Dreyer Lassen er professor i økonomi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, forsker i politisk økonomi og offentlig økonomi, med særligt fokus på politisk adfærd, politisk holdningsdannelse, finanspolitik og budgetinstitutioner, og etablerede i 2016 Center for Social Data Science, som er et interdisciplinært center, der kombinerer samfundsvidenskab og data science. I perioden 2011-2014 forskede han selv på en af Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude bevillinger.

Han har ud over sin post som formand for Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd inden for samfund og erhverv politisk erfaring fra Udvalget for bedre universitetsuddannelser, som regeringen nedsatte i 2017.

Forskningsminister Tommy Ahlers glæder sig over, at David Dreyer Lassen har sagt ja til at blive ny bestyrelsesformand:

-David er en anerkendt forsker og har et solidt kendskab til det bredere forsknings- og universitetspolitiske område. Samtidig har han praktisk erfaring med det forskningsrådgivende- og finansierende system. Og så har han erfaring fra et internationalt forskningsmiljø. Han er en meget stærk profil, så jeg er super glad for, at han har takket ja til opgaven, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Professor David Dreyer Lassen afløser professor Peter Munk Christiansen, hvis formandsperiode udløber ved årsskiftet. Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet

– Som bestyrelsesformand glæder jeg mig til at arbejde for at sikre og udbygge den frie forsknings position i det danske forskningslandskab og videreføre et stærkt fokus på dens betydning for samfundet i tæt dialog med forskningspolitikkens aktører, siger David Dreyer Lassen.

 

Kort CV for David Dreyer Lassen
Ansættelse:
Professor, Økonomisk Institut, Københavns Universitet (2012-)
Professor MSO, Økonomisk Institut, Københavns Universitet (2007-2012)
Visiting Scholar, Institute for Quantitative Social Science, Harvard University, (2007)
Lektor, Økonomisk Institut, Københavns Universitet (2004-2007)
Visiting researcher, Center for Basic Research in the Social Sciences, Harvard University (2003)
Adjunkt, Økonomisk Institut, Københavns Universitet (2002-2004) Ph.d.-studerende, Økonomisk Institut, Københavns Universitet (1998-2002)

Uddannelse:
Ph.d. i økonomi (2002)
Visiting student, Department of Economics, Harvard university (1999-2000)
Cand.polit. (1998)

Andet:
Formand for Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv (2017-2018)
Medlem af Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv (2014-2017)
Medlem af bestyrelsen, Danmark Statistik (2018-)
Medlem af Akademisk Råd, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (2013-)
Medlem af Senatet, Københavns Universitet (2013-)
Medlem af Konkurrencerådet (2013-2015)
Medlem og suppleant i Jernbanenævnet (2012-2014)

 

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.