Det bliver Martin Zachariasen, der er dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU der bliver ny rektor på IT Universitet. Han tiltræder sit nye job 1. januar 2019.
Stillingen som rektor blev ledig da den nuværende rektor, Mads Tofte, tidligere på året meddelte at han ønskede at fratræde sin stilling ved årsskiftet.
Martin Zachariasen er 51 år og professor i datalogi, han har tyve års erfaring med forskning og uddannelse på universitetsniveau, og har været leder i ti år – senest altså som dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og medlem af universitetets direktion.
IT UNIVERSITETET SKAL HAVE NY REKTOR
Men nu rykker han altså til Amager og stiller sig i spidsen for IT Universitet. Han kalder sit nye job et “drømmejob”:
– IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København, siger Martin Zachariasen.
Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater
Og hans glæde ved jobbet er gengældt. Bestyrelsesformand på ITU, Maria Rørbye Rønn, glæder sig til samarbejdet med den nye rektor:
– Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og –uddannelse, og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i, siger hun.
Martin Zachariasen bliver den anden rektor på ITU og overtager jobbet fra Mads Tofte, der har stået i spidsen for institutionen, der undervejs har skiftet navn og er blevet til et universitet, i næsten 20 år.
Det har været klart, at der skulle findes en ny person til jobbet som rektor på ITU siden Mads Tofte i foråret meddelte at han ikke ønskede at søge jobbet, når hans nuværende åremålsansættelse udløber til nytår.
Tidligere rektor tavs om jobstop
Den nuværende rektor, Mads Tofte, var tilbage i maj meget fåmælt om hvorfor han har besluttet ikke at søge sit eget job:
– Det har ikke noget med universitetet at gøre. Jeg er super glad for både bestyrelsen og universitetet. Derudover har jeg ingen kommentarer, sagde han.
Det eneste han ville sige var, at der ikke umiddelbart var nye karriereplaner på tapetet:
– Jeg har ingen karrieremæssige planer. Når jeg forlader ITU i det nye år vil jeg rejse til Nigeria, hvor vores datter bor, og lære hende at programmere. Og så vil jeg tage ude at sejle. Det glæder jeg mig til.
Til gengæld fortalte han gerne om den fantastiske rejse, han oplever IT Universitetet har været på, siden han startede på den daværende IT Højskolen i København tilbage i 1999.
– Vi har bygget en institution. Det er ikke så mange der gør det. Vi er nu et af de otte danske universiteter. Da jeg startede hed det IT-højskolen i København og havde et årligt budget på 13 mio. kr., hvoraf vi kun formåede at bruge de 9. mio. I dag har vi et budget på 280 mio. kr. Det har været en helt fantastisk rejse i alle årene, siger den afgående rektor.
Han uddyber:
– Jeg er stolt af alt det vi har opnået på universitetet. Vi har påvirket hvordan man forstår IT i Danmark og vi har uddannet rigtig, rigtig mange dygtige kandidater.
Han er kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har siden opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.
Han flyttede til København i 1991.
Forsiden lige nu:

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

AI og kunstigt væv kan overvåge vores sundhed og sætte turbo på behandling indefra
FREMTIDENS AI. Forskningsfeltet cyberorganik integrerer AI med bioimplantater, avancerede proteser og hjerneteknologi . Det åbner nye døre og dilemmaer for forskere og sundhedsvæsnet, mener DTU-professor Alireza Dolatshahi-Pirouz.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.