Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Ny strategi og højt uddelingsniveau hos Industriens Fond

Industriens Fond uddelte sidste år en kvart milliard til 50 nye projekter

Bestyrelsesformand i Industriens Fond, Sten Scheibye

Industriens Fond uddelte i 2018 godt 255 mio. kroner til 50 forskellige projekter, der på hver sin måde skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Det viser fondens årsberetning for 2018.

2018 var også året, hvor Industriens Fond vedtog en ny strategi, hvor det altoverskyggende fokus stadig er dansk erhvervslivs konkurrenceevne, fortællerSten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond;

– Med den nye strategi vil Industriens Fond fortsat sætte fokus på erhvervslivets konkurrenceevne. Det er den som er omdrejningspunktet i de bevilligede projekter, og vi arbejder stadigvæk for at styrke danske virksomheders position på det globale marked,siger formanden og fortsætter;

– Fonden kommer i stigende grad til at fokusere på mindre og mellemstore virksomheder. De kan udnytte nye teknologier og innovative løsninger i større omfang end vi ser det i dag, og så kan de i højere grad tage del i den globale økonomi – både når det gælder eksport, men også i forhold til at få adgang til ny viden og relevante kompetencer. Det kan og skal fonden hjælpe yderligere med i de kommende år.

Ny strategi

En skærpet mission og fem fokusområder er grundstenene i fondens nye strategi fra 2018.

Industriens Fond vil særligt styrke virksomhedernes vækst ved at udvikle og støtte projekter med fokus på at (1) internationalisere, det vil sige styrke dansk erhvervsliv på den internationale scene, (2) være med til at skabe og bringe viden i anvendelse ude i virksomhederne, (3) introducere nye teknologier, og understøtte virksomhederne i implementering af samme, (4) støtte innovative løsninger og (5) sikre, at virksomhederne har adgang til relevante kompetencer og arbejdskraft.

FN’s 17 verdensmål har også fået en vigtig rolle i den nye strategi, så danske virksomheder kender til målene og kan konkurrere på det globale marked, ved at tænke verdensmålene ind i forretningen.

Mange nye projekter

Fonden satte 50 nye projekter i søen i det løbet af det forgangne år.

– Industriens Fond har sat mange nye projekter i gang. Uddannelses- og dannelsesprojektet Ultra:bit, et nyt bredt initiativ om servitization, og nye iværksættertiltag med fokus på blandt andet byudvikling, det maritime Danmark og rumteknologi. Bare for at nævne et par eksempler, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

– Nu bliver det vigtigt hele tiden at evaluere hvordan det går med projekterne og hvilke positive forandringer de forhåbentlig fører med sig for danske virksomheder. Det kommer vi til at fokusere meget på,tilføjer Thomas Hofman-Bang, og peger desuden på at globalt orienterede partnerskabsprojekter, eksport og blockchain-teknologien er emner der kommer til at fylde en hel del hos Industriens Fond gennem 2019.

Industriens Fond er med en egenkapital på næsten 5 mia. kroner blandt de største fonde i Danmark. Fonden uddeler omkring 250 mio. kroner årligt til egne initiativer og ansøgerdrevne projekter, der er i tråd med fondens mission.

Selvom fonden kom ud af 2018 med et negativt årsresultat på -183,2 mio. kroner, forventer fonden at fortsætte uddelingsniveauet på en kvart milliard i 2019.

– Industriens Fond har en investeringsstrategi med en risikoprofil, der sigter på at give et langsigtet afkast til understøttelse af en årlig uddelingsramme i niveauet 250 mio. kroner. I 2018 udviste markedet for specielt globale aktier en væsentlig negativ udvikling, hvilket i væsentlig grad påvirkede det samlede realiserede afkast. Det ændrer dog ikke i fondens uddelingsambitioner og målet er derfor også at uddele i omegnen af 250 mio. kroner i 2019,siger Thomas Hofman-Bang.

Forsiden lige nu:

Ny aftale: Den nationale rumkonference skal afholdes på SDU, AU og AAU

Uddannelses- og Forskningsministeriet vil de næste tre år holde sin årlige nationale rumkonference i samarbejde med SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet. Første konference bliver afholdt på SDU i 2023 og vil få fokus på tværfaglighed i rumforskningen og vækstlaget i den danske rumindustri.

Mød Danmarks 10 mest populære forskere på sociale medier

En ny liste med Danmarks mest populære forskere på LinkedIn og Twitter er netop offentliggjort. En af dem er en ung somalisk-hollandsk forsker fra KU, der både bruger sine platforme som forsker og som aktivist.

Seneste artikler:

Da mennesket tæmmede sig selv, fik evolutionen et andet fortegn

Den antropologiske selvtæmningstese bliver udfoldet og tryktestet i en ny bog af videnskabsformidler Thomas Thaulov Raab. Han mener, at det er på tide, at der kommer en tværfaglig historie om, hvordan mennesket tæmmede sig selv.

Kæmpestor tilslutning til ny Science Festival for de alleryngste

En ny lillesøster til den landsdækkende Naturvidenskabsfestival ser ud til at få en flyvende start. Flere end 600 dagtilbud over hele Danmark er i denne uge i gang med deres første Mikro Science Festival fyldt med leg og små eksperimenter.

Thomas Bak bliver ny dekan på Aalborg Universitet

Aalborg Universitets nye dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design bliver professor Thomas Bak. Han afløser professor Henrik Pedersen, der ønsker at vende tilbage til forskningsgerningen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.