Nye, kloge hoveder skal fremadrettet være med til at sætte dagsordenen i Danmarks Frie Forskningsfond. Fra d. 1. januar 2020 tiltræder der nemlig nye medlemmer til bestyrelsen og forskningsrådet.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget tre nye bestyrelsesmedlemmer ud fra blandt andet indstillinger fra forskningsmiljøerne.
Det drejer sig om professor Maja Horst fra Danmarks Tekniske Universitet, vicepræsident Ole Kirk fra Novozymes A/S, og professor Mette Marie Rosenkilde fra Københavns Universitet.
De skal sammen med de øvrige seks bestyrelsesmedlemmer lede DFF, hvor en af opgaverne bliver at formulere en ny treårig strategi.
Nye rådsmedlemmer
Tidligere på året blev der også valgt otte nye medlemmer til DFF’s faglige forskningsråd. De blev udpeget af bestyrelsen ud fra samme kriterier som de nye bestyrelsesmedlemmer – nemlig åbent opslag og indstillinger fra forskningsmiljøerne.
De nye medlemmer i forskningsrådet skal være med til at fordele risikovillige midler for cirka én milliard kroner i 2020 til den forskerinitierede frie forskning, og de skal dermed være med til at udvælge og finansiere de bedste forskningsideer.
Samtidig skal de løse opgaver i forbindelse med udmøntning af midler til tematisk forskning.
Med de nye medlemmer i bestyrelsen såvel som forskningsrådet består DFF’s bestyrelse nu af ni bestyrelsesmedlemmer, mens der er 75 rådsmedlemmer fordelt på fem forskningsfaglige råd.
De nye medlemmer tiltræder deres stillinger for en fireårig periode.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.