Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Professor i spidsen for nationalt center for klimaforskning

Eigil Kaas fortsætter sideløbende som professor ved Niels Bohr Instituttet.

Professor Eigil Kaas er blevet udnævnt til videnskabelig leder af Danmarks Nationale Center for Klimaforskning. Foto: DMI.

Eigil Kaas, professor ved Niels Bohr Instituttet (NBI) på Københavns Universitet, tiltræder 1. marts som videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF).

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut i en pressemeddelelse.

– Jeg glæder mig til at bidrage til en styrket dansk klimaindsats, siger Eigil Kaas.

Læs også: Internationalt anerkendt klimaforsker er ny prorektor på SDU

Nationalt Center for Klimaforskning er sat i verden for at skabe viden om, hvordan klimaforandringerne vil påvirke rigsfællesskabet i de kommende årtier. Det sker blandt andet ved at knytte klimaforskning i rigsfællesskabet tættere sammen – for eksempel gennem forskningssamarbejder mellem universiteter, vidensinstitutioner, styrelser og beslutningstagere.

– Klimaforskning er en grundsten, når det handler om, hvordan vi skal forebygge klimaforandringer og forberede os på fremtidens mere ekstreme klima – det er vigtigt i en virkelighed med stigende havvand og hyppigere voldsomme vejrhændelser, siger Eigil Kaas.

Nationalt Center for Klimaforskning
I forbindelse med forskningsreserven gældende for 2021 blev der afsat 39,4 mio. kr. til at fortsætte og styrke Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF) og overvågning af Grønlands indlandsis.
Kilde: Danmarks Meteorologiske Institut.

Direktør ved Danmarks Meteorologiske Institut, Marianne Thyrring, er glad for, at Eigil Kaas bliver en del af NCKF.

– Vi vil give beslutningstagere og borgere det bedst mulige grundlag til at imødegå klimaforandringerne, og med Eigil Kaas får vi en kapacitet uden sammenligning inden for viden om vejr og klima i både det danske og internationale forskningsmiljø. Eigil Kaas’ netværk er desuden en force i vores store ønske om samarbejde med andre forskningsmiljøer, siger hun.

Sideløbende med sin ansættelse i Nationalt Center for Klimaforskning fortsætter Eigil Kaas som professor ved Niels Bohr Instituttet.

Læs også: Forsker: Regeringens investeringer i klimaforskning rækker ikke langt

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.