Eigil Kaas, professor ved Niels Bohr Instituttet (NBI) på Københavns Universitet, tiltræder 1. marts som videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF).
Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut i en pressemeddelelse.
– Jeg glæder mig til at bidrage til en styrket dansk klimaindsats, siger Eigil Kaas.
Læs også: Internationalt anerkendt klimaforsker er ny prorektor på SDU
Nationalt Center for Klimaforskning er sat i verden for at skabe viden om, hvordan klimaforandringerne vil påvirke rigsfællesskabet i de kommende årtier. Det sker blandt andet ved at knytte klimaforskning i rigsfællesskabet tættere sammen – for eksempel gennem forskningssamarbejder mellem universiteter, vidensinstitutioner, styrelser og beslutningstagere.
– Klimaforskning er en grundsten, når det handler om, hvordan vi skal forebygge klimaforandringer og forberede os på fremtidens mere ekstreme klima – det er vigtigt i en virkelighed med stigende havvand og hyppigere voldsomme vejrhændelser, siger Eigil Kaas.
Kilde: Danmarks Meteorologiske Institut.
Direktør ved Danmarks Meteorologiske Institut, Marianne Thyrring, er glad for, at Eigil Kaas bliver en del af NCKF.
– Vi vil give beslutningstagere og borgere det bedst mulige grundlag til at imødegå klimaforandringerne, og med Eigil Kaas får vi en kapacitet uden sammenligning inden for viden om vejr og klima i både det danske og internationale forskningsmiljø. Eigil Kaas’ netværk er desuden en force i vores store ønske om samarbejde med andre forskningsmiljøer, siger hun.
Sideløbende med sin ansættelse i Nationalt Center for Klimaforskning fortsætter Eigil Kaas som professor ved Niels Bohr Instituttet.
Læs også: Forsker: Regeringens investeringer i klimaforskning rækker ikke langt
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.