Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Professor modtager eftertragtet ERC-bevilling

Professor MSO, Jacob Sherson, er tilknyttet Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse/AU

Professor MSO Jacob Sherson fra Aarhus Universitet modtager den prestigefyldte ERC ’Proof of Concept’-bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd.

Bevillingen støtter forskningsprojekter i absolut verdensklasse og gives til excellente forskere, der ved modtagelsen får til opgave at samle et team omkring en original og banebrydende forskningsidé.

Bevilling er på 150.000 euro og, og den skal Jacob Sherson bruge til at finansiere forskningsprojektet ’Practical Quantum Technology Education for Industry’. Projektet skal samle en forskergruppe på Aarhus Universitet, som skal tage hul på opgaven med at skabe en kortlægning af kompetencebehovet i fremtidens kvante-økonomi.

Bevilling til tidligere modtagere af ERC
Den særlige ’Proof of Concept’-bevilling gives til forskere, der i forvejen har fået en ERC-bevilling. Det hænger sammen med, at pengene skal bruges til at udvikle nye koncepter, som er opstået på baggrund af et tidligere forskningsprojekt med støtte fra ERC.

ERC lægger desuden vægt på at, ‘Proof of Concept’-pengene går til forskning, som har et kommercielt sigte.

Læs også: Danske topforskeres banebrydende idéer belønnes af ERC.

Det Europæiske Forsknigsråd (ERC) giver hvert år penge til internationale forskningsprojekter. Talentfulde forskere fra hele verden kan opnå den eftertragtede støtte til at udføre forskning af allerhøjeste videnskabelig kvalitet.

OM ERC-bevillinger

ERC giver bevillinger til tre karrieretrin: Starting Grant, Consolidator Grant og Advanced Grant.

Dertil kommer Synergy Grant og Proof of Concept, der kan søges af ERC-bevillingsmodtagere med henblik på kommercialisering af resultater fra en tidligere ERC-bevilling.

Kilde: Københavns Universitet. 

Jacob Sherson er professor MSO og fysiker ved Aarhus Universitet. Han modtog sin første bevilling fra ERC tilbage i 2015, som var en af de 47 ekstra bevillinger forskningsrådet uddelte. Jacob Sherson var modtager af ’Starting Grants’ -bevillingen, som gives til forskere i starten af deres karriere.

Jacob Shersons ‘Proof of Concept’-bevilling er den eneste danske i den seneste bevillingsrunde, oplyser AU i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:


Missionorienteret forskning skaber forandring

De seneste måneders debat om forskningsfrihed maner til eftertanke. Skal samfundet lykkedes med de store missioner, kræver det en balance mellem fri og strategisk forskning. Det er op til politikere og beslutningstagere at sørge for at denne balance, og det er op til forskere at indgå kritisk og konstruktivt, mener forfatterne. Bohrs eksponentielle aktualitet

I anledning af genudgivelsen af ”Det Udelelige” har vi talt med Tor Nørretranders. Det er blevet til en snak om Niels Bohrs aktualitet og bogens betydning for Nørretranders’ karriere og for nutidens generation af danske fysikere.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.