Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Professor modtager eftertragtet ERC-bevilling

Professor MSO, Jacob Sherson, er tilknyttet Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse/AU

Professor MSO Jacob Sherson fra Aarhus Universitet modtager den prestigefyldte ERC ’Proof of Concept’-bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd.

Bevillingen støtter forskningsprojekter i absolut verdensklasse og gives til excellente forskere, der ved modtagelsen får til opgave at samle et team omkring en original og banebrydende forskningsidé.

Bevilling er på 150.000 euro og, og den skal Jacob Sherson bruge til at finansiere forskningsprojektet ’Practical Quantum Technology Education for Industry’. Projektet skal samle en forskergruppe på Aarhus Universitet, som skal tage hul på opgaven med at skabe en kortlægning af kompetencebehovet i fremtidens kvante-økonomi.

Bevilling til tidligere modtagere af ERC
Den særlige ’Proof of Concept’-bevilling gives til forskere, der i forvejen har fået en ERC-bevilling. Det hænger sammen med, at pengene skal bruges til at udvikle nye koncepter, som er opstået på baggrund af et tidligere forskningsprojekt med støtte fra ERC.

ERC lægger desuden vægt på at, ‘Proof of Concept’-pengene går til forskning, som har et kommercielt sigte.

Læs også: Danske topforskeres banebrydende idéer belønnes af ERC.

Det Europæiske Forsknigsråd (ERC) giver hvert år penge til internationale forskningsprojekter. Talentfulde forskere fra hele verden kan opnå den eftertragtede støtte til at udføre forskning af allerhøjeste videnskabelig kvalitet.

OM ERC-bevillinger

ERC giver bevillinger til tre karrieretrin: Starting Grant, Consolidator Grant og Advanced Grant.

Dertil kommer Synergy Grant og Proof of Concept, der kan søges af ERC-bevillingsmodtagere med henblik på kommercialisering af resultater fra en tidligere ERC-bevilling.

Kilde: Københavns Universitet. 

Jacob Sherson er professor MSO og fysiker ved Aarhus Universitet. Han modtog sin første bevilling fra ERC tilbage i 2015, som var en af de 47 ekstra bevillinger forskningsrådet uddelte. Jacob Sherson var modtager af ’Starting Grants’ -bevillingen, som gives til forskere i starten af deres karriere.

Jacob Shersons ‘Proof of Concept’-bevilling er den eneste danske i den seneste bevillingsrunde, oplyser AU i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.


Seneste artikler:

De åbnede dørene for både ligestilling og omstilling

FEMININ FORTROP. På hver sit felt har Lise Kingo og Connie Hedegaard været med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Vi har benyttet 8. marts til en snak med dem og to andre kvindelige bæredygtighedsveteraner.


Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.