Han er efterhånden et kendt ansigt. Både som forfatter til en lang række bøger og artikler, som kontroversiel bruger af svampe og pot på statsstøttet fjernsyn og ikke mindst som antropologiforsker, der har forsket i Sibiriens oprindelige befolkning, jægersamfund i Uganda og brugen af menneskeofringer gennem tiden.
Nu kan der så tilføjes stillingen som direktør for Nationalmuseet. Og selvom han før har siddet i ledende stillinger på museer – bland andet som direktør for Kulturhistorisk Museum på universitet i Oslo – ser han særligt frem til at arbejde på det, han kalder Danmarks førende kulturhistoriske museum.
Hans erklærede mål er at gøre Nationalmuseet til ”et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende”, som Rane selv formulerer det i en pressemeddelelse.
– Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder, forklarer han om sine planer for museets fremtid.
Præcis hvordan det kommer til at se ud, får vi at se fra 1. Juli 2017 når Rane Willerslev begynder i sit nye direktørjob.
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
