Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Rane Willerslev ny direktør for Nationalmuseet

Den kendte antropolog og forsker overtager direktørstolen 1. juli

Han er efterhånden et kendt ansigt. Både som forfatter til en lang række bøger og artikler, som kontroversiel bruger af svampe og pot på statsstøttet fjernsyn og ikke mindst som antropologiforsker, der har forsket i Sibiriens oprindelige befolkning, jægersamfund i Uganda og brugen af menneskeofringer gennem tiden.

Nu kan der så tilføjes stillingen som direktør for Nationalmuseet. Og selvom han før har siddet i ledende stillinger på museer – bland andet som direktør for Kulturhistorisk Museum på universitet i Oslo – ser han særligt frem til at arbejde på det, han kalder Danmarks førende kulturhistoriske museum.

Hans erklærede mål er at gøre Nationalmuseet til ”et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende”, som Rane selv formulerer det i en pressemeddelelse.

– Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder, forklarer han om sine planer for museets fremtid.

Præcis hvordan det kommer til at se ud, får vi at se fra 1. Juli 2017 når Rane Willerslev begynder i sit nye direktørjob.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.