Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Rane Willerslev ny direktør for Nationalmuseet

Den kendte antropolog og forsker overtager direktørstolen 1. juli

Han er efterhånden et kendt ansigt. Både som forfatter til en lang række bøger og artikler, som kontroversiel bruger af svampe og pot på statsstøttet fjernsyn og ikke mindst som antropologiforsker, der har forsket i Sibiriens oprindelige befolkning, jægersamfund i Uganda og brugen af menneskeofringer gennem tiden.

Nu kan der så tilføjes stillingen som direktør for Nationalmuseet. Og selvom han før har siddet i ledende stillinger på museer – bland andet som direktør for Kulturhistorisk Museum på universitet i Oslo – ser han særligt frem til at arbejde på det, han kalder Danmarks førende kulturhistoriske museum.

Hans erklærede mål er at gøre Nationalmuseet til ”et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende”, som Rane selv formulerer det i en pressemeddelelse.

– Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder, forklarer han om sine planer for museets fremtid.

Præcis hvordan det kommer til at se ud, får vi at se fra 1. Juli 2017 når Rane Willerslev begynder i sit nye direktørjob.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.