Han er efterhånden et kendt ansigt. Både som forfatter til en lang række bøger og artikler, som kontroversiel bruger af svampe og pot på statsstøttet fjernsyn og ikke mindst som antropologiforsker, der har forsket i Sibiriens oprindelige befolkning, jægersamfund i Uganda og brugen af menneskeofringer gennem tiden.
Nu kan der så tilføjes stillingen som direktør for Nationalmuseet. Og selvom han før har siddet i ledende stillinger på museer – bland andet som direktør for Kulturhistorisk Museum på universitet i Oslo – ser han særligt frem til at arbejde på det, han kalder Danmarks førende kulturhistoriske museum.
Hans erklærede mål er at gøre Nationalmuseet til ”et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende”, som Rane selv formulerer det i en pressemeddelelse.
– Ved at sprænge faglige rammer indenfor forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder, forklarer han om sine planer for museets fremtid.
Præcis hvordan det kommer til at se ud, får vi at se fra 1. Juli 2017 når Rane Willerslev begynder i sit nye direktørjob.
Forsiden lige nu:

Dansk professors fluorid-forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Dansk hjerneforskning får central plads i europæisk samarbejde
Det danske medlemskab af EBRAINS sætter en tyk streg under Danmarks position inden for neurovidenskab, neurologi og computerscience.

Steffen Petersen: – Min vejleder tryglede mig om at blive forsker
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Professor Steffen Petersen var aldrig blevet forsker, hvis det ikke havde været for en meget insisterende vejleder.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
