Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

RUC fokuserer på afrikansk økonomi

Roskilde Universitet vil undersøge hvorfor Afrika halter økonomisk bagefter

Et nyt forskningscenter skal fokusere på de økonomiske udfordringer, som det enorme kontinent står overfor. Centeret, som ligger på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC, skal blandt andet forske i Afrikansk vækst, hvem den kommer til gode og hvordan den bliver distribueret.

Lars Buur, som er lektor og forsker ved det nye center, forklarer at kontinentet som ellers er kendt for sin fattigdom, er en kæmpe succeshistorie.

– Der er få steder i verden, hvor der har været så stor vækst, men det paradoks, vi undersøger, er, hvorfor væksten ikke har hævet levevilkårene for den fattige del af befolkningen, hvoraf mange bor på landet, siger han.

På centeret skal der også forskes i hvilken indflydelse forskellige transaktioner, reguleringer og økonomiske processer har på kontinentet og ambitionen er at kortlægge hvordan centrale dele af Afrikas økonomi kan forbedres.

– Afrika skal ganske enkelt med på globaliseringstoget, for hvis de misser det, får de heller ikke uddannelse, knowhow og infrastruktur til at kunne hoppe med på det næste tog, siger Lars Buur.

Centeret skal ledes af Lindsay Whitfield, som også er med-redaktør på African Affairs – et tidskrift der bliver udgivet af Oxford University, som siden 1991 selv har haft en center som forsker i afrikansk økonomi.

Indtil videre forskes der i Etiopien, Kenya, Madagaskar, Mozambique, Somalia og Tanzania på RUCs nye center.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.