Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

RUC fokuserer på afrikansk økonomi

Roskilde Universitet vil undersøge hvorfor Afrika halter økonomisk bagefter

Et nyt forskningscenter skal fokusere på de økonomiske udfordringer, som det enorme kontinent står overfor. Centeret, som ligger på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC, skal blandt andet forske i Afrikansk vækst, hvem den kommer til gode og hvordan den bliver distribueret.

Lars Buur, som er lektor og forsker ved det nye center, forklarer at kontinentet som ellers er kendt for sin fattigdom, er en kæmpe succeshistorie.

– Der er få steder i verden, hvor der har været så stor vækst, men det paradoks, vi undersøger, er, hvorfor væksten ikke har hævet levevilkårene for den fattige del af befolkningen, hvoraf mange bor på landet, siger han.

På centeret skal der også forskes i hvilken indflydelse forskellige transaktioner, reguleringer og økonomiske processer har på kontinentet og ambitionen er at kortlægge hvordan centrale dele af Afrikas økonomi kan forbedres.

– Afrika skal ganske enkelt med på globaliseringstoget, for hvis de misser det, får de heller ikke uddannelse, knowhow og infrastruktur til at kunne hoppe med på det næste tog, siger Lars Buur.

Centeret skal ledes af Lindsay Whitfield, som også er med-redaktør på African Affairs – et tidskrift der bliver udgivet af Oxford University, som siden 1991 selv har haft en center som forsker i afrikansk økonomi.

Indtil videre forskes der i Etiopien, Kenya, Madagaskar, Mozambique, Somalia og Tanzania på RUCs nye center.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.