Et nyt forskningscenter skal fokusere på de økonomiske udfordringer, som det enorme kontinent står overfor. Centeret, som ligger på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC, skal blandt andet forske i Afrikansk vækst, hvem den kommer til gode og hvordan den bliver distribueret.
Lars Buur, som er lektor og forsker ved det nye center, forklarer at kontinentet som ellers er kendt for sin fattigdom, er en kæmpe succeshistorie.
– Der er få steder i verden, hvor der har været så stor vækst, men det paradoks, vi undersøger, er, hvorfor væksten ikke har hævet levevilkårene for den fattige del af befolkningen, hvoraf mange bor på landet, siger han.
På centeret skal der også forskes i hvilken indflydelse forskellige transaktioner, reguleringer og økonomiske processer har på kontinentet og ambitionen er at kortlægge hvordan centrale dele af Afrikas økonomi kan forbedres.
– Afrika skal ganske enkelt med på globaliseringstoget, for hvis de misser det, får de heller ikke uddannelse, knowhow og infrastruktur til at kunne hoppe med på det næste tog, siger Lars Buur.
Centeret skal ledes af Lindsay Whitfield, som også er med-redaktør på African Affairs – et tidskrift der bliver udgivet af Oxford University, som siden 1991 selv har haft en center som forsker i afrikansk økonomi.
Indtil videre forskes der i Etiopien, Kenya, Madagaskar, Mozambique, Somalia og Tanzania på RUCs nye center.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.